Dragnea şi acoliţii lui din PSD-ALDE blochează în Parlament autostrada Unirii

marți, 12 februarie 2019, 09:29
4 MIN
 Dragnea şi acoliţii lui din PSD-ALDE blochează în Parlament autostrada Unirii

Dragnea împreună cu acoliţii lui din Parlament ignoră dezvoltarea Moldovei. Nici unul din amendamentele care au fost ieri supuse la vot şi care vizau alocări de fonduri pentru autostrada Unirii-A8 nu a trecut. 

Parlamentarii din partea partidelor aflate la putere PSD-ALDE şi nici autorităţile judeţe din Iaşi nu au avut o poziţie, cel puţin până acum, pe această temă. “Maşinăria de a vot a lui Dragnea a respins toate amendamentele în favoarea autostrăzii A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Pesediştilor pur şi simplu nu le pasă de Moldova. Ne tot spun că suntem stat unitar, că trebuie să existe o dezvoltare unitară, dar nu fac decât să ne arate că îi doare-n spatele Palatului Parlamentului de noi. Ne tot spun că ei sunt români mândri, pe când în realitate sunt nişte şmecheri, mincinoşi şi neisprăviţi”, a scris pe contul său de Facebook, istoricul Dorin Dobrincu, membru al asociaţiei civice “Împreună pentru A8”. La rândul ei Andreea Luca Barna, care activează în una din asociaţiile civice ce luptă pentru construcţia de autostrăzi a avut o poziţie similară: “Tocmai în această seară amendamentele la Legea Bugetului, propuse de către societatea civilă şi supuse la vot în comisiile Parlamentului de către câţiva parlamentari cu care noi am colaborat în acest sens, au fost respinse. Aşadar, studiile de fezabilitate rămând deocamdată subfinanţate şi imposibil de realizat”. Mai mult ea redă întrâo postare pe Facebook în care arată că poziţia premierului Viorica Dăncilă a fost total opusă faţă de votul din Parlament, ceea ce arată că politicienii de la putere mint fără neruşinare. Ce a spus Viorica Dăncilă în urmă cu trei zile şi cum au votat parlamentarii, de fapt, în Comisii astăzi…

“Redau un fragment din discuţia reprezentanţilor asociaţiilor civice (A.C.) cu Viorica Dăncilă (V.D.) purtată vineri, 8 februarie, la sediul Guvernului României:

”ş…ţ
V.D. – Dacă nu aveam nicio înclinaţie să facem referire la Moldova, nu puneam A8-ul în bugetul de stat. Gândiţi-vă că niciun guvern nu a făcut asta până acum. Dar noi înţelegem perfect necesitatea (n.r. autostrăzilor). Sunt covinsă că A8 este foarte importantă. Sunt convinsă că A7 este foarte importantă. Încercăm să scoatem nişte segmente şi prin parteneriat public-privat, în condiţiile în care în martie vom da drumul la prima autostradă prin PPP.

Vedem care este evoluţia, cum decurg lucrurile şi încercăm şi pe acest aspect să găsim o soluţie. Suntem conştienţi că pentru a avea investitori avem nevoie de infrastructură şi că este un punct important. Ştiu de problemele din Moldova, ştiu de plecarea din Moldova. Toţi ştim că Moldova are nevoie de sprijin.

Vreau să gândiţi acum nu ca un premier sau ca oameni care sunt politici, ci ca oameni care sunt buni români şi care trebuie să se gândească la toată ţara. De aceea, am şi ţinut foarte mult ca A8-ul să fie din bugetul de stat, să putem să urmărim; am încercat să facem Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, care să dubleze, într-un fel, CNAIR-ul, care, vă spun sincer, mie nu-mi place cum se mişcă şi pe care vom găsi o soluţie pentru a lămuri lucrurile.

A.C. – Unul dintre punctele din scrisoarea pe care tocmai v-am înmânat-o este reorganizarea CNAIR prin demiterea directorului general, domnul Narcis Neaga.

V.D. – Deci eu vă spun că e punctul meu. E punctul meu.

A.C. – Deci aşteptăm demiterea.

V.D. – Vom găsi posibilitatea de restructurare. A fost o perioadă foarte grea, nu am avut cum, ştiţi că deţinem şi preşedinţia (n.r. a Consiliului Uniunii Europene), acum am terminat discuţiile la Bruxelles pe directive foarte importante care afectează România.

Dar aici am cerut deja domnului consilier pe probleme economice, domnului Vâlcov, să vadă cum putem face pentru ca acest CNAIR să-l împărţim, să vedem cum putem să facem să funcţioneze. Ne-am gândit chiar să ducem CNIR (o nouă instituţie) în subordinea Guvernului, să avem noi controlul permanent şi să vedem ce face”

 

 

 

 

Comentarii