Editura Gama, dezbatere la Iaşi, despre relaţia copiilor cu cartea, mediul digital şi joc

marți, 27 noiembrie 2018, 14:20
3 MIN
 Editura Gama, dezbatere la Iaşi, despre relaţia copiilor cu cartea, mediul digital şi joc

Săptămâna acesta, miercuri, 28 noiembrie, de la ora 18.00, Editura GAMA îi invită pe cititorii ieşeni la Cătureşti Palas, la un dialog sincer despre relaţia copiilor cu dispozitivele electronice, cu acest întreg univers virtual care îi fascinează pe cei mici încă din primii ani de viaţă şi care le dă, însă, atât de mult de gândit părinţilor şi dascălilor.

Evenimentul face parte din campania inedită de educaţie pentru lectură „ZIUA ÎN CARE AVEM TIMP”, un proiect iniţiat de Editura Gama, specializată, de peste 20 de ani, în editarea de cărţi şi materiale de învăţare.

DAN LUNGU – scriitor, sociolog, tată: „E o idee bună. Văd această iniţiativă ca pe o invitaţie la introspecţie, la redescoperirea realităţii proxime, la relaţionarea cu Celălalt-în-carne-şi-oase. Nu e un exerciţiu foarte uşor, mai ales pentru adolescenţi, dar tocmai de aceea cred că e util.”

La întâlnirea de miercuri, intitulată „Copiii şi timpul lor: între cărţi, mediu digital şi joacă în aer liber”, vor lua parte: Irina Pacurariu – jurnalistă, Serinella Zara – profesor de limba română, fondator al Clubului „Logos”, Andreea Ignat – blogger de parenting, Diana Mocanu – directoarea Editurii Gama şi Mihail Ciprian Zvâncu – iniţiator Coder Dojo Iaşi; amfitrion: Anca Baciu, specialist în comunicare.

„De 156 ori / zi se uită oamenii la telefonul lor mobil” – aşa rezultă dintr-o cercetare recentă. Nu ştiu dacă a contorizat cineva de câte ori ne privim copiii în ochi sau cât de des ne lăsăm luaţi de către ei la întrebări, deşi poate ar trebui. Cam despre asta e pentru mine o discuţie despre timpul pe care îl avem de dăruit: există, dar îl spulberăm fără folos şi fără glorie”, a mărturisit Irina Păcurariu, jurnalist şi mamă, unul dintre participanţii la dezbatere.

Editura Gama, recunoscută drept un specialist în educaţie, are peste douăzeci de ani de experienţă pe piaţa de carte. Preocuparea pentru relaţia copiilor cu cartea este, aşadar, firească: în contextul în care dispozitivele digitale invadează tot mai mult spaţiul copilăriei, Editura Gama a iniţiat campania „Ziua în care avem timp”, pentru a încuraja părinţii şi copiii să petreacă împreună timp de calitate, departe de ecranele televizoarelor, calculatoarelor, tabletelor sau telefoanelor. Astfel, ziua de 2 decembrie va deveni „ziua în care avem timp” şi în care citim, jucăm jocuri educative sau ieşim la plimbare. Toţi cei care aleg să sărbătorească această zi au şansa de a câştiga o excursie la munte în familie, în luna ianuarie a anului viitor. Tot ceea ce trebuie să facă este să încarce pe pagina lor de Facebook fotografii care „documentează” cum au petrecut ziua de 2 decembrie, cu tag către Editura Gama şi hashtagul #ZiuaInCareAvemTimp, până pe 10 decembrie, inclusiv.

Lansarea campaniei „Ziua în care avem timp a avut loc în cadrul ediţiei de anul acesta a Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus, iar interesul stârnit de dialogul speciliştilor care au participat la evenimentul din Capitală le confirmă organizatorilor ca tema propusă este una mai mult decât actuală, iar întrebările ridicate necesită răspunsuri şi rezolvări atât din partea specialiştilor în educaţie, cât şi din partea părinţilor.

Detalii despre proiect, pe pagina de Facebook a Editurii Gama.

 

Editura Gama este recunoscută pe piaţa de carte pentru copii drept un specialist în educaţie. Cu o experienţă de peste 20 de ani în editarea de carte, Editura Gama le propune cititorilor atât materiale de învăţare, cât şi volume de ficţiune cu puternice valenţe educative.
Conceptul de la care pornesc cele mai multe dintre colecţiile originale ale editurii este învăţarea prin joc. Mai multe detalii despre titluri găsiţi pe www.edituragama.ro.

 

Comentarii