Eduard Ionescu, prorectorul de la „Spiru Haret”, a fost arestat preventiv joi seara

joi, 19 decembrie 2019, 21:47
1 MIN
 Eduard Ionescu, prorectorul de la „Spiru Haret”, a fost arestat preventiv joi seara

Eduard Ionescu, prorectorul de la "Spiru Haret", a fost arestat preventiv joi seara. Alte doua persoane din dosar au fost arestate la domiciliu, iar restul de 4 persoane au fost plasati sub control judiciar.

Frauda cu diplomele de la "Spiru Haret" obtinute in schimbul spagii ar fi inceput in 2012, spune DIICOT. Conducerea universitatii ar fi facilitat obtinerea de diplome si promovarea examenelor in schimbul unor sume de bani, ceasuri de lux si chiar bidoane de 5 litri de vin.

Referatul procurorilor DIICOT (pentru propunerea arestului preventiv) arata ca "vasta activitate infractionala" din cadrul institutiei de invatamant era condusa de unul dintre cei sase prorectori ai universitatii, Eduard Ionescu, aflat in functie din 2011.

Acesta a facilitat promovarea frauduloasa de catre foarte multi studenti/masteranzi, atat a examenelor universitare anuale sau/si examene restante cat si fraudarea inclusiv a sesiunilor de licenta si master, organizate pe parcursul anului universitar 2018-2019.

La schimb, prorectorul Ionescu primea sume de bani cuprinse intre cateva sute si cateva mii de euro (convorbirile interceptate confirma si sume de 2.000 de euro primite de la un singur student), dar si telefoane sau ceasuri de lux.

Mai mult, in masina prorectorului ajungeau, prin "portiera dreapta-spate, bagaje, sacose si bidoane de 5 L", spun procurorii DIICOT.

Comentarii