Elevă din Paşcani calificată la o competiţie internaţională la Moscova

marți, 06 noiembrie 2018, 02:56
2 MIN
 Elevă din Paşcani calificată la o competiţie internaţională la Moscova

O elevă de la Colegiul „Mihai Sadoveanu“ din Paşcani s-a calificat la o competiţie internaţională organizată de Institutul de Stat de Limbă rusă „A. S. Puşkin“ din Moscova.

La prima etapă a concursului au participat peste 6.000 de elevi din întreaga lume, tânăra din Paşcani calificân­du-se la competiţia care se va desfăşura la Moscova îm­preună cu alţi 120 de elevi. La competiţie au participat două eleve de la co­le­giul păşcănean, cele care au obţinut Premiul I la Olim­piada Naţională de Limbă rusă modernă: Gla­duneac Mihaela din clasa a X-a F şi Lavric Laura din clasa a XII-a F, calificate la Olimpiada Internaţională de Limbă rusă.

Această primă etapă a competiţiei organizate de Institutul de Stat de Limbă rusă s-a desfăşurat online, având drept scop stabilirea listei finaliştilor. Cei 120 de elevi din întreaga lume se vor întrece în luna decembrie a acestui an în Rusia, în vederea obţinerii titlului de „Câştigător absolut“.

Dintre cele două eleve coordonate de profesoara Anişoara Sprînceană, Laura Lavric va participa la finala Olimpiadei Internaţionale de Limba rusă organizată de Institutul de la Moscova. Competiţia se va desfăşura în perioada 3-14 decembrie, eleva liceului păşcănean provenind din Republica Moldova.

„Elevele sunt deosebit de inteligente şi talentate, posedă un nivel excelent de cunoaştere a limbii ruse, precum şi vaste cunoştinţe de literatură, cultură şi civilizaţie rusă. Ele se numără printre elevii din Republica Moldova care, sub îndrumarea aceluiaşi profesor, au obţinut rezultate de excepţie şi la alte competiţii naţionale şi internaţionale de Limbă şi cultură rusă, cum ar fi Olimpi­ada Internaţională «Russkoe slovo» sau Concursul Naţional de Traduceri «Corneliu M. Popescu»“, au menţionat reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Comentarii