Elevi de la liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, în vizită la Delphi şi TotalGaz

luni, 26 februarie 2018, 14:58
2 MIN
 Elevi de la liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, în vizită la Delphi şi TotalGaz

Liceul Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări organizează în perioada 26 februarie – 02 martie 2018 a doua întâlnire de tip blended learning în cadrul proiectului Erasmus+ parteneriate VET Robotics Automation Careers in Engineering for the 21 Century RACE21 (2016-2019).

Timp de de 3 ani, în cadrul acestui proiect se organizează activităţi locale şi transnaţionale dedicate elevilor şi profesorilor din învăţământul tehnic, activităţi ce vor implica peste 270 de elevi şi 12 profesori din fiecare ţară participantă. Parteneriarul este compus din licee tehnice din şapte ţări europene (UK, Italia, Spania, Portugalia, Finlanda, Republica Cehă, România) care şi-au propus să exploreze împreună tehnici pedagogice moderne în domeniul roboticii şi automatizării. Elevii şi profesorii sunt implicaţi în cluburi robotice şi vor investiga peste 60 de studii de caz ale companiilor din comunitate pentru a înţelege cum funcţionează companiile industriale şi ce soluţii robotice folosesc. Dintre aceste studii, vor fi alese 12 exemple de bună practică pentru care elevii şi profesorii implicaţi vor genera şi pilota soluţii robotice propuse chiar de ei.

În cadrul întâlnirii transnaţionale din Iaşi, cei 27 de participanţi internaţionali (elevi şi profesori) vor avea incluse în agendă activităţi diverse ce cuprind:  workshopuri comune pe teme tehnice; vizite la companii semnificative din Iaşi (Delphi, TotalGaz); vizite la universităţi (Al. I. Cuza şi Universitatea Tehnică Gh. Asachi, Facultatea de mecanică, departamentul de robotică); participarea la concursul judeţean de creativitate tehnică Mecatron (care va avea loc pe 1 martie, în cadrul liceului); dezbateri active pe tema soluţiilor robotice selectate în cadrul proiectului.

Pentru elevii şi profesorii din cadrul Liceului Tehnologic de Mecatronică şi Automatizări, acest proiect este o resursă pentru dezvoltarea competenţelor tehnice şi o oportunitate de a colabora cu oameni interesaţi de acest domeniu, de a schimba metode de bună practică şi metodologii precum şi de a adapta, pe cât de mult posibil, nivelul de pregătire în domeniul tehnic pentru alinierea la standarde europene.

Comentarii