Elon Musk păgubit de rachete antigrindină lansate din România!

vineri, 10 iulie 2020, 07:00
3 MIN
 Elon Musk păgubit de rachete antigrindină lansate din România!

* Fenomenele meteo extreme diverse din ultima perioadă au produs efecte la fel de extreme şi de diverse. De exemplu, prin frumoasa localitate Consumatori a trecut cu vuiet mare o viitură înspumată, de la munte; din fericire, localnicii n-au fost afectaţi şi nici măcar n-au simţit-o, bufetul comunal aflându-se în vârf de deal, unde nu ajunge apa. După viitură, peste localitate a bătut grindina, cu bulgări de gheaţă mari, cât un ou de pasăre (la faza asta, sătenii nu s-au pus de acord: unii au spus că de găină, în timp ce alţii au insistat că erau cât un ou de bibilică ori chiar de pasăre Phoenix!); cei mai mulţi localnici s-au bucurat de bucăţile de gheaţă, pe care le-au adunat de pe jos şi le-au băgat în frapiere, să le răcească sticlele! Văzând că totul e alb pe câmp, pe dealuri, nenumăraţi copii au crezut că a venit iarna pe uliţă şi şi-au scos săniuţele, iar patru dintre ei chiar au încercat să meargă cu uratul. Gospodarul Anton Clăbuc, care  a văzut şi el pe geam întinderea albă şi rece, şi-a tăiat porcul.

* Localnicii din multe alte zone, care aveau deja gheaţă pentru răcit berile, au vrut să evite grindina, motiv pentru care au folosit de-acum vestitele rachete antigrindină; din câte povestesc nişte săteni din Puturoşi, rachetele lansate de ei i-au făcut pagubă lui Elon Musk, pe care l-au lăsat mai sărac cu vreo cinci sateliţi. Sigur este că un cioban aflat cu oile pe un deal din apropiere jură că la nunta sa a căzut o stea sau aşa ceva, rămânând şi el mai sărac cu câteva oi, un berbec şi un măgar.

* Temperaturile din ultima perioadă au fost atât de mari, încât unii reporteri de pe la diverse televiziuni au fost puşi, ca în fiecare an, să arate în direct cum pot prăji ouă pe capota încinsă de soare a unei maşini. Doi săteni din Mahmuri, enervaţi de ştirea asta fumată, s-au filmat cu telefoanele în timp ce făceau rachiu cu căzănelele puse pe capota unui autoturism Dacia 1300 din 1977; filmul a devenit viral pe Internet.

* Avem informaţii şi de pe litoral: tot mai mulţi turişti aflaţi la mare, în staţiuni, preferă să-şi păstreze măştile la nas şi gură chiar şi atunci când stau la plajă, pe cearşaf sau pe saltea, cu faţa în sus: "Da, aşa este, ne bronzăm cu urmă de la mască, însă asta nu-i chiar atât de important, e mai bine să stăm pe plajă în siguranţă, să nu păţim ce au păţit, alaltăieri, nişte turişti care, tot aşa, stăteau la soare cu feţele în sus, dar fără măşti, când pe deasupra lor au trecut zeci de pescăruşi cu probleme digestive!", ne-a spus un domn de pe plajă cu mască pe faţă şi bască pe cap, trasă bine peste urechi.

Comentarii