De Business

Punem punctul pe știi

Eşti în căutare de finanţare pentru afacerea ta? Vezi detalii aici!

joi, 11 octombrie 2018, 01:50
1 MIN

Un program care vizează oportunităţile în business a fost prezentant în cursul zilei de ieri studenţilor de la Universitatea “Al. I. Cuza din IaşI”. "Smart Start USA" a avut loc în amfiteatrul B1 din corpul B al universităţii ieşene şi a adunat în jur de 200 de tineri în sală. Acestora li sa vorbit despre modul în care pot dezvolta o afacere şi despre scopul acestui program. 

Cu un buget de 500 milioane de USD, programul îi ajută pe tinerii anteprenori să-şi implementeze o afacere în maxim 7 ani, cu maxim 200.000 de USD, la cât se ridică finanţarea. Este nevoie însă şi de un aport propriu de 15% din suma necesară business-ului. "Smart Start USA" urmăreşte crearea primului ecosistem din România dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii. Peste 1.000 de sucursale bancare sunt  implicate în program, ceea ce permite oricărei companii să beneficieze de acest program şi de toate facilităţile acestuia indiferent de oraşul în care se află.

Programul urmăreşte stimularea pieţelor financiar bancare, crearea de noi locuri de muncă în economie, creşterea numărului companiilor cu capital românesc care se vor extinde pe pieţele externe, finanţarea unui număr de 10.000 de companii româneşti anula, etc, a precizat Ilan Laufer, fost ministru pentru Mediul de Afaceri şi iniţiatorul şi coordonatorul proiectului, prezent la eveniment. Studenţilor li s-a explicat ce înseamnă cheltuieli eligibile şi ce intră în această zonă,  dar şi cum să se înscrie în program. 

 

 

Comentarii