De Business

Punem punctul pe știi

EURO, în bănci. Dan Suciu: Se vor aduce și bancnote din afară. Emoțiile sunt distructive

marți, 08 martie 2022, 18:35
2 MIN
 EURO, în bănci. Dan Suciu: Se vor aduce și bancnote din afară. Emoțiile sunt distructive

Bancnotele EURO au devenit, de săptămâna trecută, o raritate. În paralel, a crescut și cursul leu – euro la bănci și la exchange.

”E doar o chestiune de organizare și de a aduce bancnote în țară din străinătate.” a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR, despre lipsa de euro cash din bănci.

În contextul în care se fac programări pentru a schimba din lei în euro, Dan Suciu a afirmat, la Antena 3, întrebat dacă aceste programări se fac și pentru sume mici, că ”în principiu, da, dacă nu au la dispoziție acei bani în casierie, în funcție de solicitările de bancnote la sucursala respectivă, sunt cazuri și cazuri”.

Dan Suciu le-a spus românilor că ”dacă doresc să facă tranzacțiile, să le facă, este o decizie personală, dar ar fi bine să nu le facă sub imperiul emoției, ci ca o decizie rațională și să aibă puțină răbdare până când se clarifică și se organizează tot acest sistem la nivelul băncilor. Bani sunt, cursul este relativ stabil, se vor aduce și bancnote din afară, emoțiile sunt mai degrabă distructive decât pozitive în această situație”.

Astăzi, la una dintre băncile consultate de DCNews, cursul era de 5,15 lei, iar la exchange sărise la 5,35 lei. Unele bănci au infirmat situația, alți specialiști au susținut că e o situație punctuală. Duminică, premierul Nicolae Ciucă a afirmat că s-a interesat de situație de cum a apărut în presă. Între timp, și dolarul crește la cursul de schimb.

Citeşte mai mult pe dcnews.ro

 

Comentarii