Eveniment medical de anvergură la Iași, cu specialiști din opt țări (P)

vineri, 29 aprilie 2022, 05:50
2 MIN
 Eveniment medical de anvergură la Iași, cu specialiști din opt țări (P)

De zece ani, Primăvara Dermatologică Ieşeană (PDI), o manifestarea ştiinţifică naţională cu participare internaţională, reuneşte specialişti de renume, medici, rezidenţi, farmaciști, asistenți medicali şi studenţi care doresc să afle ultimele noutăţi în domeniu. Iniţiativa evenimentului aparţine prof. univ. dr. Daciana Brănişteanu, de la Facultatea de Medicină a Universității de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi, șeful Clinicii de  Dermatologie din cadrul Spitalului Clinic CF. Conferința este organizată de Asociaţia Dermatologilor din Moldova (ADEM), sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, a Societății Române de Dermatologie, a Societății de Medici și Naturaliști,a Colegiului Medicilor și Farmaciștilor și a Spitalului Clinic CF.

PDI va reuni o serie de prelegeri, work-shopuri și cursuri susținute de peste 100 de lectori din România, specialiști cu cărți de vizită impresionante, și alți 14 speakeri din opt țări. Temele abordate vor fi nu doar din dermatologie, ci și din cardiologie, alergologie, oftalmologie, imunologie, chirurgie vasculară, medicina de urgență și multe alte domenii conexe.

Activitatea medicală se va concentra în jurul temelor mari, ca un fir roșu care a început în 2012 și care a continuat de-a lungul celor zece ediții succesive. Vor fi prezentate noutăți din tot ceea ce înseamnă etiopatogenia și tratamentul unor boli încă neelucidate complet în dermatologie. „Facem referire la psoriazis, la dermatita atopică, la vitiligo, la cancerele cutanate, la cazurile rare din dermatologie. Vor fi și cursuri pre și posteveniment care se ocupă de alte aspecte foarte importante ale dermatologiei. Vorbim despre chirurgia dermatologică, metode de investigații performante, mai exact ecografia cutanată și rolul ei în diagnosticul și urmărirea diverselor boli dermatologice. Vom accentua și interesul nostru în dezvoltarea cunoștințelor în rândul dermatologilor legate de dermatoscopie și importanța ei în diagnosticul bolilor specifice, a spus prof. univ. dr. Daciana Brănișteanu. Foarte important va fi și dialogul legat de implantul de păr și șansele de a da rezultate satisfăcătoare. „Vom avea și un curs de tehnici combinate anti aging, microneedling și peelinguri performante cu substanțe active incluse în nanozomi și care permit ulterior expunerea la soare fără restricții a pacienților. Nu vorbim doar de tehnici de înfrumusețare, ci și de tehnici medicale de ștergere a cicatricilor care apar în cursul unor boli cum ar fi acneea, varicela sau cicatricile posttraumatice ori sclerodermia și de inconveniențele majore provocate de tulburările de pigmentare, cu referire la vitiligo sau melasma, a completat președintele ADEM

Un punct aparte al PDI este continuarea dezvoltării experienței dermatologului ca membru al echipei interdisciplinare în tratamentul bolii venoase cronice. La Iași vor sosi chirurgi vasculari de marcă, specialiști cu preocupări în patologia venoasă periferică. Evenimentul va avea loc în perioada 3-7 mai, la Hotel Internațional. Ca o premieră, în acest an și Primăria Iași s-a alăturat ca partener.

 

Comentarii