EXCLUSIV: Mustiaţă nu mai este arhitect-şef. În locul lui va fi numită o femeie

luni, 18 decembrie 2017, 10:42
1 MIN
 EXCLUSIV: Mustiaţă nu mai este arhitect-şef. În locul lui va fi numită o femeie

Iaşul ar putea avea, în premieră, o femeie pe funcţia arhitect-şef al oraşului. Primarul Mihai Chirica a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că Alex Mustiaţă nu mai ocupă această funcţie începând de astăzi.

În schimb, până la sfârşitul acestei zile, primarul va numi prin dispoziţie un alt interimar. Edilul Iaşului are doar trei variante la îndemână: Cristi Duţu (fost ahitect-şef timp de 6 luni destituit de primar), Raluca-Andreea Mocanu (angajată în acest an la Serviciul Autorizare Construcţii) şi Anca Brânduşescu. Cel mai probabil, primarul va numi în funcţie o femeie. „De astăzi nu mai este Alex Mustiaţă. Am dat şansa la fiecare să-şi dovedească competenţa, nu incompetenţa. Încă mă gândesc cine va fi, nu avem decât trei variante”, a declarat primarul Mihai Chirica.

El a făcut din nou apel la arhitecţii ieşeni să se prezinte la concursul care va fi organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici în perioada următoare. La precedentele două concursuri s-a prezentat doar Alex Mustiaţă, dar acesta a picat testul în ambele dăţi. Mustiaţă a ocupat funcţia de arhitect-şef pe tot parcursul acestui an, după ce, anterior, Duţu a fost pe post timp de şase luni. Un plan mai vechi al primarului viza rotirea arhitecţilor din Primărie la conducerea Direcţiei de Arhitectură astfel încât fiecare să ocupe funcţia pentru o perioadă de şase luni. 

Comentarii