Expoziția internațională World Press Photo poate fi vizitată până pe 3 iulie în Piaţa Unirii

joi, 08 iunie 2023, 01:50
2 MIN
 Expoziția internațională World Press Photo poate fi vizitată până pe 3 iulie în Piaţa Unirii

Expoziția internațională World Press Photo, cea mai importantă manifestare globală de fotojurnalism, va putea fi vizitată până pe 3 iulie, în Piața Unirii din Iași. Fundația Eidos aduce această prestigioasă expoziție în România de 12 ani, oferind publicului acces la imagini din domeniul fotojurnalismului.

Cele 120 de fotografii selectate pentru această expoziție vor fi însoțite de un audio-tur gratuit, realizat în parteneriat cu aplicația Smartify. Vizitatorii vor putea asculta poveștile și informațiile detaliate despre fiecare fotografie câștigătoare, utilizând propriile dispozitive.

Această ediție a expoziției World Press Photo aduce în prim-plan teme de actualitate, precum criza climatică, impactul războiului asupra civililor și comunităților și importanța fotografiei jurnalistice. Cei patru câștigători globali au fost selectați din 24 de câștigători regionali, aleși din peste 60.000 de lucrări înscrise:

  • Premiul „fotografia anului”: Mariupol Maternity Hospital Airstrike, realizată de Evgeniy Maloletka, Ucraina, Associated Press;
  • Premiul „articolul anului”: The Price of Peace in Afghanistan, realizat de Mads Nissen, Denmark, Politiken/Panos Pictures;
  • Premiul pentru proiecte pe termen lung: Battered Waters, realizat de Anush Babajanyan, Armenia, VII Photo/National Geographic Society;
  • Premiul pentru proiect cu format liber: Here, The Doors Don't Know Me, realizat de Mohamed Mahdy, Egypt.

Expoziția va fi prezentată în mai multe orașe din România timp de 3 luni, 24 de ore din 24. În perioada 5-31 mai, fotografiile au putut fi vizionate în București, Timișoara, Cluj și Sibiu, urmând ca apoi, în perioada 6 iunie – 3 iulie, să fie expuse în Iași, Oradea, Constanța și Craiova. Detaliile despre fiecare eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook a expoziției.

Expoziția World Press Photo este organizată de Fundația Eidos, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, și este finanțată de Ministerul Culturii. Apreciată la nivel global, această expoziție reprezintă o oportunitate unică de a admira și a reflecta asupra unor imagini care transmit mesaje puternice și dezvăluie lumea din jur într-un mod autentic.

Comentarii