Extinderea canalizării în județ: un cost greşit anulează o licitaţie la Belceşti şi adună ofertanţii la Strunga

marți, 02 aprilie 2024, 02:50
1 MIN
 Extinderea canalizării în județ: un cost greşit anulează o licitaţie la Belceşti şi adună ofertanţii la Strunga

Cinci oferte a atras licitaţia iniţiată de Primăria Strunga pentru extinderea reţelei de canalizare. Pentru contractul estimat la 25,9 milioane de lei s-au înscris asocierile conduse de Casrep (cu sediul în Brătuleni), ACR Technology (Paşcani), Artcon Way SRL (Tg. Frumos), Cartezian Proiect (Iaşi) şi Cordep (Tămăşeni, Neamţ). Proiectul vizează trei din cele opt sate ale comunei: Fărcăşeni, cu o lungime a reţelei de conducte de aproape 12,5 km, Cucova (2,3 km) şi Hăbăşeşti (7,7 km). 

Sistemul este prevăzut cu staţii de pompare, reţele de refulare, cămine şi, în total, 823 de racorduri la proprietăţi. Criteriul principal de evaluare a ofertelor este cel mai bun raport calitate preţ, respectiv componenta financiară (80 la sută din punctaj). Garanţia minimă a lucrării este de trei ani, dar pentru şase ani se acordă toată diferenţa de punctaj (20 la sută).

Finanţarea este asigurată prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, iar şantierul de lucrări urmează să se deruleze pe parcursul a doi ani.

O licitaţie similară, lansată de Primăria Belceşti cu o valoare estimată de 26 de milioane de lei, a fost anulată pe motiv că preţul este greşit şi nu poate fi corectat printr-o erată. La fel ca la Strunga, finanţarea era asigurată prin PNI şi bugetul local. Licitaţia va fi reluată în scurt timp. Investiţia vizează trei din cele şase sate ale comunei (Belceşti, Tansa şi Satu Nou), reţeaua de canalizare urmând să aibă 21 km, cu 663 de cămine de racord. În localitatea Belceşti, va fi extinsă şi reţeaua de apă, cu 12,7 km de conducte şi 662 de cămine de branşament la proprietăţi. 

Comentarii