Fab Lab Iaşi deschide un nou spaţiu coworking în turnul BCR din Podu Roş

În proiect este implicată şi firma Modex. Noul spaţiu va fi deschis din luna iunie.

miercuri, 06 mai 2020, 01:50
3 MIN
 Fab Lab Iaşi deschide un nou spaţiu coworking în turnul BCR din Podu Roş

Fab Lab Iaşi deschide luna viitoare un nou hub tehnologic în oraş. Lucrările de amenajare la cea de-a doua sa locaţie de coworking din judeţul Iaşi au fost demarate în parteneriat cu Banca Comercială Română (BCR) şi Modex. Spaţiul are o suprafaţă de 250 metri pătraţi şi este amplasat la etajul 7 al clădirii BCR din zona Podu Roş. 

„Acum trei ani începeau lucrările la primul spaţiu din Iaşi afiliat reţelei internaţionale FabLab de coworking şi makerspace în parteneriat cu Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” Iaşi. Echipa noastră a reuşit în acest răstimp să coaguleze comunităţile tehnologice şi creative din regiune. Prin această a doua locaţie continuăm cu încredere alături de partenerii de la BCR şi Modex poziţionarea #FabLabIasi drept un hub activ în regiune”, a spus Dan Zaharia, manager Fab Lab Iaşi. La rândul său, Ionuţ Stanimir, director de marketing BCR şi co-fondator BCR-InnovX, crede „cu tărie” că în astfel de perioade de criză economică trebuie intensificate realizarea de parteneriate care să stimuleze inovaţia antreprenorilor din tehnologie.

„Acceleratorul BCR-InnovX ne-a ajutat să devenim mai agili, să învăţăm cum să digitalizăm mai repede anumite procese şi să fim deschişi la parteneriate cu start-up-uri. Ne-am unit forţele cu Modex, alumni din prima grupă a acceleratorului, şi echipa Fab Lab Iaşi, care găzduieşte programul de incubare BCR-InnovX, într-un proiect dedicat comunităţii IT din Iaşi, în care vedem mult potenţial de creştere în următorii ani”, a declarat Ionuţ Stanimir. Modex este o companie specializată în blockchain care a dezvoltat soluţia software Blockchain Database (BCDB). „Modex este o companie globală fondată de români. Pentru o companie de tehnologie cum este a noastră, considerăm că este o adevărată responsabilitate socială să oferim ceva înapoi comunităţii care ne-a format, motiv pentru care investim în continuare în educaţia adresată tinerilor şi studenţilor, dar şi în dezvoltarea mediului antreprenorial. Ne-a bucurat invitaţia partenerilor noştri de la Fab Lab şi BCR pentru a participa la realizarea noului hub tehnologic din Iaşi. În ciuda crizei mondiale în care ne aflăm, Modex doreşte să trimită un mesaj de solidaritate, speranţă şi încredere în umanitate, iar deschiderea acestui spaţiu de coworking în vremuri de distanţare socială este, în plus, un angajament educaţional pe care ni-l luăm faţă de comunitatea antreprenorială şi de tehnologie din Iaşi.

Totodată, Fab Lab BCR powered by Modex devine un prim pas către extinderea la nivel regional a companiei Modex”, a spus şi Alin Iftemi, Head of Business & Co-founder Modex. Noul spaţiu Fab Lab din Iaşi va fi inaugurat în luna iunie 2020, oferind scenarii de folosire flexibilă (zone de coworking, săli de cursuri şi conferinţe, birouri dedicate), funcţionând ca o platformă independentă care să catalizeze inovaţia şi colaborarea adresată comunităţii antreprenoriale din Iaşi. Alexandra Berdan, arhitect A+Noima arată că „la fel ca în prima locaţie, proiectul Fab Lab recuperează şi revitalizează memoria locului pe care îl ocupă, într-o paradigmă în care trecutul şi viitorul sunt trăite sinergetic”. „Spaţiul este salvat şi împrospătat cu intervenţii simple şi precise care respectă istoria locului”, consideră Alexandra Berdan. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii