Facebook patentează noi tehnologii pentru a crește nivelul de realism din Metaverse

vineri, 14 ianuarie 2022, 10:39
1 MIN
 Facebook patentează noi tehnologii pentru a crește nivelul de realism din Metaverse

Facebook plănuiește să transforme Metaverse-ul într-un spațiu cât mai realistic, în care să conteze inclusiv limbajul corpului sau mișcările ochilor, iar pentru a realiza acest lucru a patentat deja unele tehnologii care vor permite creșterea nivelului de realism din universul virtual pe care vrea să-l dezvolte.

Compania a obținut un patent pentru urmărirea mișcărilor ochilor utilizatorului, scopul fiind acela de a crește nivelul de expresivitate facială chiar și când utilizatorul se va afla în lumea virtuală.

De asemenea, pentru a îmbunătăți modul de expresivitate prin limbajul corpului, Meta a primit patente de invenție și pentru o serie de senzori ce vor urmări mișcările utilizatorului, urmând să redea poziția corpului acestuia și în lumea virtuală.

Mai mult, tot la capitolul mișcări ale corpului, utilizatorul va purta în jurul încheieturilor o serie de senzori „musculo-scheletici” care vor avea rolul de a analiza mișcările diverselor grupe de mușchi, membre ale scheletului și chiar ligamente și tendoane.

Pentru a crește nivelul de interacțiune cu obiectele din mediul virtual, patentele omologate de Meta indică și posibilitatea portări în mediul virtual a unui calculator care să poată fi folosit și universul virtual pe care-l dezvoltă.

Aflați amănunte de pe wall-street.ro.

Comentarii