De Business

Punem punctul pe știi

Facilitate acordată de stat comercianților la vânzarea cu prețuri reduse

vineri, 27 noiembrie 2020, 15:52
1 MIN
 Facilitate acordată de stat comercianților la vânzarea cu prețuri reduse

Stocul de produse propus pentru soldare nu va mai trebui constituit cu cel puțin 15 zile înainte de data de debut a vânzării de soldare și achitat cu cel puțin 30 de zile înainte de această dată. De asemenea, sunt eliminate o serie de obligații legate de documentele necesare pentru soldare și privind notificarea autorităților.

Conform legii actuale, perioadele legale de soldare, sunt limitate la două intervale în an, respectiv: perioada 15 ianuarie – 15 aprilie inclusiv, pentru produsele de toamnă – iarnă; perioada 1 august – 31 octombrie inclusiv, pentru produsele de primăvară – vară.

Guvernanții arată însă acum că imprevizibilitatea desfășurării activității economice, generate de pandemia SARS-COV2, a făcut ca operatorii economici să se afle în imposibilitatea de a valorifica eficient economic vânzările de tip soldare. De exemplu, referitor la perioada 15 ianuarie – 15 aprilie 2020, aceasta s-a suprapus în parte cu starea de urgență (16 martie – 14 mai 2020), când activitatea operatorilor economici a fost serios afectată prin suspendarea temporară a activităților de comercializare cu amănuntul a produselor și serviciilor în centrele comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, cu excepția vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice și a serviciilor de curățătorie.

Proiectul pregătit acum prevede eliminarea condiției ca vânzările de soldare să se pot efectua numai cu achitarea furnizorului de către comerciant cu cel puțin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare.

Aflați amănunte de pe profit.ro.

Comentarii