Facultatea de Automatică şi Calculatoare, prima în topul preferințelor la înscrieri

miercuri, 17 iulie 2019, 02:00
2 MIN
 Facultatea de Automatică şi Calculatoare, prima în topul preferințelor la înscrieri

Peste o mie de candidaţi şi-au depus deja dosarele la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI), mai bine de jumătate dintre aceştia depunându-şi dosarele în cursul zilei de ieri.

Candidaţii de la TUIASI au posibilitatea ca, depunând un singur dosar şi plătind o singură taxă, să se înscrie la mai multe facultăţi şi specializări ale Politehnicii ieşene, pe site-ul TUIASI fiind menţionată, în timp real, doar prima opţiune a candidatului.

Astfel, cei mai mulţi candidaţi, aproape o treime, au menţionat ca primă opţiune Facultatea de Automatică şi Calculatoare, unde sunt depuse 311 dosare pentru locurile la buget şi şase pentru cele la taxă. De asemenea, la Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei au fost depuse 161 de dosare pentru locurile la buget şi 5 pentru cele la taxă, dintre acestea 96, respectiv 4 doar în cursul zilei de ieri. Un număr mare de candidaţi au specificat ca primă opţiune Facultatea de Mecanică, unde sunt depuse 147 de dosare la locurile la buget şi 13 pentru cele la taxă. La Facultatea de Arhitectură, unde se încheie perioada de admitere pe 18 iulie, au fost depuse până acum 112 dosare pentru locurile la buget. De asemenea, la Construcţii şi Instalaţii au fost depuse 89 de dosare la buget şi 5 la taxă, la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată au fost depuse 84 de dosare la buget şi 2 la taxă, iar la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului au fost depuse 41 de dosare la buget.

Pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare, perioada de admitere se încheie pe 20 iulie, urmând ca pentru celelalte facultăţi să se poată depune dosare până pe 25 iulie.

La studiile de masterat, în cursul zilei de ieri, au fost depuse 100 de dosare, 98 la buget şi 2 la taxă, în total fiind depuse 416 dosare la buget şi 6 la taxă.

Comentarii