Fără taxă și fără teste la admiterea de la USAMV Iaşi. Înscriere online

joi, 14 mai 2020, 01:59
1 MIN
 Fără taxă și fără teste la admiterea de la USAMV Iaşi. Înscriere online

Instituţia de învăţământ superior a mai anunţat şi că se va renunţa la testul grilă de la Medicină Veterniară.

La Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad“ (USAMV) a fost eliminată taxa de înscriere la admiterea din iulie 2020. Decizia a fost luată zilele trecute în şedinţa Consiliului de Administraţie, astfel, absolvenţii de liceu se vor putea înscrie la una dintre cele patru facultăţi ale USAMV fără a mai plăti taxa de înscriere în valoare de 150 de lei.

De asemenea, s-a decis şi eliminarea testului grilă de la Facultatea de Medicină Veterinară, urmând ca admiterea la toate facultăţile USAMV să se facă exclusiv pe baza notelor de la bacalaureat. Va fi luată în considerare nota de la proba scrisă de Limba şi literatura română în proporţie de 50% şi nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului, reprezentând tot 50%.

Conform calendarului, în perioada 13 – 24 iulie va avea loc înscrierea candidaţilor pentru admiterea la licenţă din sesiunea iulie 2020 pentru domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie şi management în agricultură şi dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie şi Medicină veterinară. Candidaţii se vor putea înscrie şi online pe platforma http://admitere.uaiasi.ro.

Comentarii