Mişcări de trupe în Liga I

FCSB şi-a găsit atacantul ideal

luni, 21 ianuarie 2019, 02:43
3 MIN
 FCSB şi-a găsit atacantul ideal

Patronul a renunţat la Fortes şi l-a luat pe Ioan Hora. FC Botoşani vrea să-l vândă pe Fabbrini în Bulgaria

Atacantul Ioan Hora (30 de ani) este noul jucător al FCSB, el semnând un contract pentru un sezon şi jumătate. Potrivit digisport.ro., Ioan Hora a sosit ieri dimineaţă în Bucureşti, a efectuat vizita medicală şi a apoi a semnat contractul cu FCSB. Ioan Hora este al treilea jucător transferat în această iarnă de FCSB, după Florentin Matei şi Adrian Stoian. În vârstă de 30 de ani, Ioan Hora a mai jucat pentru UTA, Gloria Bistriţa, CFR Cluj, ASA Târgu Mureş, Pandurii Târgu Jiu, Konyaspor, Akhisarspor şi Elazigspor. Patronul stelist Gigi Becali se laudă că  a făcut cele mai bune achiziţii in perioada de mercato: “ “Gata, atât..ajunge… Cred am luat cei mai buni jucători dintotdeauna..din perioada de transferuri, Matei, Iulian Cristea, Stoian şi Ioan Hora.  Patru jucători am luat gratis ..zic eu că sunt cele mai bune transferuri pe care le-am făcut vreodată. Hora e genul de atacant pe care eu îl vreau, genul de atacant care îmi place mie, gen Suarez…genul de atacant mobil. El nu e un băiat care a câştigat foarte mult în afară, dar m-a impresionat. În viaţa mea nu am întâlnit un băiat ca el, un jucător să spună că vrea să vină la Steaua, «fă contractul cum vrei» “ a declarat Becali.

La rândul său, Ioan Hora a afirmat că a fost convins de Gigi Becali în doar cinci minute să vină la FCSB. “E un pas important în cariera mea, vreau să ajut echipa şi de ce nu să putem câştiga campionatul. Cel mai mult voiam să vin şi de aceea a şi rămas la latitudinea dânsului să propună el ce oferta doreşte. Îmi doream să ajung la o echipă de top din România şi mai important e că am ajuns aici . Pe de altă parte, Becali a mai spus că transferul lui Carlos Fortes de la Gaz Metan Mediaş a picat. “L-am atenţionat, i-am dat ultimatum vineri…ce să facem?. Băiatu a vrut să vină, dar spunea că îl ameninţă imrpesarii că il suspendă…”

* Italianul Diego Fabbrini (28 de ani) de la FC Botoşani,  ar urma să plece din Moldova cu destinaţia Ludogoreţ. Moldovenii s-ar fi înţeles cu bulgarii pentru trecerea lui Fabbrini, la sud de Dunăre, conform TelekomSport. În plus, Valeriu Iftime, patronul de la  FC Botoşani, i-a stabilit preţul lui Diego Fabbrini. Oficialul moldovenilor a declarat că mijlocaşul nu pleacă pe mai puţin de 1.5 milioane de euro. “Sunt discuţii în afara României, din prima ligă din Rusia”. În prezent, la Ludogoreţ evoluează patru români (Claudiu Keşeru, Cosmin Moţi, Dragoş Grigore şi Adi Popa), dar şi fostul portar al Astrei, Plamen Iliev. Diego Fabbrini este un mijlocaş stânga, ce poate juca şi ca al doilea vârf. Printre echipele la care a jucat se numără Empoli, Palermo, Watford, Birmingham, Middlesbrough şi Real Oviedo. Are 30 de meciuri şi trei goluri în Serie A şi 12 meciuri în Europa League. De asemenea, are 12 meciuri şi un gol la naţionala de tineret a Italiei şi o selecţie la naţionala de seniori a Italiei.  El a ajuns la FC Botoşani în septembrie anul trecut, liber de contract. În acest timp a prins 11 meciuri şi  a marcat un gol

* FC Viitorul a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că fostul internaţional George Ogăraru s-a alăturat grupării constănţene, unde va ocupa funcţia de director de scouting şi relaţii internaţionale. Ogăraru se află în cantonamentul de la Belek al echipei FC Viitorul.

 

Comentarii