Femeie de 41 de ani în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă cu antigel

sâmbătă, 27 februarie 2021, 02:57
2 MIN
 Femeie de 41 de ani în stare gravă după ce a încercat să se sinucidă cu antigel

O femeie în vârstă de 41 de ani se află internată în stare gravă la Spitalul Clinic "Dr. C.I. Parhon" după ce a băut antigel în încercarea de a se sinucide.

 Medicii au remarcat astfel un aspect grav al pandemiei: a crescut numărul de cazuri de depresie şi tentativă de suicid. Aparent, femeia are un istoric de depresie şi antecedente familiale de suicid. "Este un caz tragic primit de colegii mei din garda de nefrologie cu intoxicaţie de etilenglicol. Pacienta a ingerat voluntar etilenglicol, a fost admisă în stare critică la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul «Sf. Spiridon», iar ulterior a fost trimisă la noi pentru dializă. Din fericire pentru ea, efectuarea şedinţei de dializă a reuşit să elimine acest toxic şi credem că i-a salvat viaţa. Se recuperează în prezent în Secţia de Nefrologie, dar rămân aceste riscuri în continuare legate de boala sa de bază – depresia şi sigur, un grad de insuficienţă renală secundar acestei intoxicaţii", a explicat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al spitalului.

În fiecare an, la unitatea medicală ieşeană ajung aproximativ 30 – 40 de cazuri de intoxicaţie cu etilenglicol, majoritatea fiind în sezonul rece. Îngrijorarea medicilor este însă legată de creşterea numărului de pacienţi cu tentative suicidare din ultima perioadă prin ingerarea acestor substanţe toxice. În cazul intoxicaţiei cu etilenglicol este important ca pacientul să ajungă cât mai repede la un spital, pentru că după ingerarea substanţei, aceasta este absorbită prin mucoasa gastrică. Dacă intoxicaţia este depistată târziu, riscul de deces este foarte mare. Tratamentul trebuie instituit cât mai repede, în primele ore de la ingerarea substanţei. 

Comentarii