De Sănătate

Punem punctul pe știi

Femeie de 51 de ani, salvată de la un sfârşit tragic prin scoaterea a două coaste

sâmbătă, 29 mai 2021, 01:50
1 MIN
 Femeie de 51 de ani, salvată de la un sfârşit tragic prin scoaterea a două coaste

O femeie în vârstă de 51 de ani a fost operată de o tumoră vertebrală care îi punea viaţa în pericol. Medicii de la Spitalul de Neurochirurgie spun că femeia avea o tumoră vertebrală complexă, care strangula măduva şi se extindea către două coaste de pe partea dreaptă a plămânilor. 

„Pacienta suferea deja de parapareză (n.red. – paralizie incompletă a membrelor inferioare). În urma investigaţiilor efectuate de către echipa medicală am descoperit o tumoră vertebrală complexă, vorbim despre o metastază vertebrală D7 şi D8 cu extensie spre două coaste şi cu invazie toracică. Practic RMN-ul a evidenţiat o tumoră care eroda doi corpi vertebrali şi strangula măduva cu extindere spre două coaste de pe partea dreaptă a plămânilor”, a explicat dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg şi managerul spitalului.

A fost nevoie de intervenţie chirurgicală pentru a salva viaţa pacientei, iar din echipa medicală a făcut parte şi un medic primar specializat în chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi, care a reuşit să-i scoată pacientei parţial două coaste.

Operaţia a durat câteva ore, iar pacienta a reuşit la câteva zile după operaţie să facă primii paşi. Din echipa medicală a făcut parte dr. Lucian Eva, medic primar neurochirurg, dr. Cosmin Apetrei, medic specialist neurochirurg, dr. Ciprian Sebastian Lovin, medic primar chirurgie toracică de la Spitalul de Pneumoftiziologie, medicii rezidenţi dr. Răzvan Buga şi dr. Ioana Stirban, precum şi asistenţi, un bioinginer şi un anestezist.

Comentarii