Festival de Teatru Contemporan în weekend

miercuri, 23 mai 2018, 13:00
1 MIN
 Festival de Teatru Contemporan în weekend

Prima ediţie a Festivalului de Teatru Contemporan UniTeatru va aduce, în perioada 25-27 mai, la Casa de Cultură a Studenţilor din Iaşi, o serie de spectacole jucate de către trupe de amatori. 

Astfel, trupe din Republica Moldova, din Alba-Iulia, Bucureşti şi Iaşi vor susţine o serie de reprezentaţii pe perioada celor trei zile de festival. „Începând din acest an, Casa de Cultură a Studenţilor Iaşi, prin Teatrul Studenţesc Ludic, lansează un nou proiect menit să aducă teatrul mai aproape de tineri – Festivalul de Teatru Contemporan UniTeatru. Provocarea este de a prezenta pe scenă texte noi, cu mesaj puternic şi interpretare de înaltă clasă. Prima ediţie se desfăşoară între 25 şi 27 mai, sub auspiciile Centenarului Marii Uniri. De aceea, trupele care vor urca pe scenă vor prezenta piese scrise de autori români. Este un festival noncompetitiv, care încurajează prietenia şi schimburile de experienţă între tinerii pasionaţi de fenomenul teatral, profesionişti sau nu“, afirmă organizatorii.

Pe lângă piesele pregătite de invitaţi, în cadrul festivalului se va putea urmări şi o piesă pusă în scenă de Trupa „Ludic“ pentru a-l comemora pe fondatorului Teatrului Studenţesc Ludic. „Poem irlandez pentru vioară şi suflet“, realizat de Aurel Luca, va fi prezentat pentru publicul festivalului.  Spectacolele se desfăşoară în sălile „Aurel Luca“, Dublin şi Gaudeamus ale Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi, se adresează publicului de orice vârstă şi sunt cu intrarea liberă. 

Comentarii