Un eveniment sub egida Festivalului Internaţional al Educaţiei 2018

Festivalul Operelor Independente începe poimâine la Iaşi. Ce spectacole puteţi urmări?

joi, 17 mai 2018, 01:50
2 MIN
 Festivalul Operelor Independente începe poimâine la Iaşi. Ce spectacole puteţi urmări?

Cea de-a II-a ediţie a Festivalului Operelor Independente va debuta în acest an la Ateneul din Iaşi sâmbătă. Iubitorii muzicii vor putea urmări în prima zi de festival spectacolul experiment „Extrinsec“, în regia lui Adonis Tanţa. 

Acesta va începe de la ora 18 în Sala Mică de spectacole şi va pune accentul pe om în singurătatea şi intimitatea lui. În cadrul acestui spectacol se va cânta muzică veche românească. Duminică, pe 20 mai, ieşenii vor putea urmări spectacolul clasic „Nunta lui Figaro“, în regia lui Tiberius Simu. Reprezentaţia va avea loc de la ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan“. Pe data de 21 mai, de la ora 19, va putea fi urmărit spectacolul „Îndrăgostiţii cu acelaşi nume“, în regia Inei Hudea. Spectacolul de 55 de minute este bazat pe opera „Bastien şi Bastienne“ de W.A. Mozart.

Pe data de 22 mai, de la ora 20, va putea fi urmărit spectacolul „Icoane de la Ţară“, în regia lui Daniel Pralea Blaga . Tot pe data de 22 mai va putea fi urmărit şi spectacolul „Motanul încălţat“, în regia lui Daniel Pralea Blaga, care va avea loc de la ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan“. Pe 23 mai va putea fi urmărit spectacolul „O noapte furtunoasă“, în regia lui Daniel Pralea Blaga, reprezentaţia urmând să înceapă de la ora 16. În cadrul festivalului se va putea urmări şi spectacolul clasic „Don Giovanni“, în regia Andei Tăbăcaru, reprezentaţia fiind programată pe 24 mai, de la ora 19. Acesta este realizat în cadrul clasei de operă a anilor I şi II master din cadrul Departamentului Canto şi Artele Spectacolului Muzical al Unviersităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. Reprezentaţia va avea loc în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan“. Un alt spectacol important este şi „Oedipe pe înţelesul tuturor“, un spectacol lecţie, după un concept de Ştefan Ignat. Acesta este programat pe data de 25 mai, de la ora 19.

Comentarii