Fetiţa de un an cu urechile mâncate de porcul din curte îşi revine încet-încet

sâmbătă, 10 noiembrie 2018, 02:58
2 MIN
 Fetiţa de un an cu urechile mâncate de porcul din curte îşi revine încet-încet

Medicii spun că a trecut de faza critică, cea cauzată de infecţii.

Fetiţa în vârstă de un an şi o lună, care a ajuns luna trecută la spital după ce porcul din curte i-a mâncat urechile a trecut de perioada critică, spun medicii. Aceasta a fost transferată din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă în cea de Chirurgie Plastică, depăşind cu bine perioada în care puteau apărea complicaţii.

„Fetiţa este acum pe secţie, însă are nevoie de pansamente, evaluări, va mai rămâne internată“, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU de la Spitalul de Copii.

Medicii susţin că este vorba despre un caz de gravitate deosebită, urechea stângă fiind complet mâncată, iar la cea dreaptă, situaţia fiind aproape identică, fiind nevoie de o serie întreagă de intervenţii chirurgicale. De asemenea, fetiţa are plăgi muşcate şi pe faţă, şi la nivelul degetelor ambelor mâini.

În această perioadă, a existat riscul de infecţii, având în vedere atât vârsta copilului, cât şi mediul în care s-a produs incidentul. După ce va fi externată, membrii familiei vor avea la dispoziţie o săptămână să discute şi să hotărască dacă pot sau nu să aibă grijă de copii, conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Iaşi. Dacă decid că pot să îi crească şi să aibă grijă de ei, vor fi monitorizaţi de către autorităţile locale şi de către DGASPC. Fetiţa de un an nu este singurul copil al familiei, având trei fraţi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii