FITPTI, lăudat la un festival internaţional de teatru

luni, 18 decembrie 2017, 16:30
1 MIN
 FITPTI, lăudat la un festival internaţional de teatru

Festivalul Internaţional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iaşi a fost menţionat la unul dintre cele mai importante manifestări specifice din Europa.

În cadrul Premiului Europa pentru Teatru, care a avut loc la Roma, între 12 şi 17 decembrie, la care au participat cei mai importanţi artişti de teatru de pe continent, Margareta Sorenson, din Suedia, a elogiat seminarul pentru tinerii critici organizat de FITPTI ca partener al unuia dintre cele mai importante programe ale breslei internaţionale. Mai mult, Jean Pierre Han, directorul acestor programe, a lăudat seminarul de la Iaşi, care a fost unul dintre cele trei din cursul anului trecut organizat în întreaga lume, restul fiind în China şi India.
 
„Această nouă menţiune la nivel european, care se adaugă altora venite din partea unor evaluatori exigenţi, conectaţi la pulsul estetic internaţional, constituie o reconfimare a evidenţei că festivalul nostru este apreciat şi aşezat de specialiştii domeniului în lista foarte onorantă a evenimentelor de top din zona artelor spectacolului“, a spus Oltiţa Cîntec, director artistic al FITPTI, critic de artă şi preşedinte al Asociaţiei Internaţionale a Criticilor de Teatru din România, care a fost şi prezentă la manifestări. Anul acesta, festivalul desfăşurat la Iaşi a fost declarat Festival Remarcabil de un juriu de experţi într-o competiţie organizată de Asociaţia Europeană a Festivalurilor. 
 
 

Comentarii