Flavius Stoican îşi apără puii

vineri, 10 august 2018, 01:43
4 MIN
 Flavius Stoican îşi apără puii

 

Antrenorul Politehnicii Iaşi şi-a motivat jucătorii, luându-le apărarea după prestaţia jalnică din meciul cu FCSB şi a ciupit, voalat,  conducerea clubului

Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă la care au participat antrenorul principal al echipei, Flavius Stoican, alături de fotbaliştii Ionuţ Panţîru şi Marius Chelaru. Toţi au declarat că speră să demonstreze că meciul cu FCSB, din runda a III-a a Ligii I de fotbal, pierdut la scor, 0-4, a fost un accident şi că echipa va avea o cu totul altă faţă în confruntarea de mâine, cu Sepsi, din etapa a IV-a, care se va disputa la Sfântu Gheorghe.

Tactica aleasă de tehnician pentru a-şi face jucătorii să-şi schimbe atitudinea a fost apărarea lor, mai ales a celor pe care a contat şi anul trecut, fostul fundaş îngroşând serios anumite fraze: “Să ştiţi că cei mai supăraţi după eşecul cu FCSB sunt jucătorii. Eu merg cu ei până în pânzele albe, pentru că au demonstrat că pun sufletul înaintea banilor. Şi anul trecut, când au fost probleme financiare, şi acum, când au avut răbdare să-şi primească bonusurile de obiectiv, după ce drepturile TV intraseră în cont. Jucătorii mei sunt cei mai importanţi. Când greşim, greşim cu toţii, când ne bucurăm, ne bucurăm cu toţii. Nu-mi convine când cineva vorbeşte urât de ei, indiferent că-i tata, mama, preşedintele ţării. În momentele grele trebuie să-i încurajăm. Nu doar să ne iubim când e bine. Trebuie să fim aproape de ei, pentru că sunt oamenii care au făcut cea mai mare performanţă din istoria Iaşului”.

Pe lângă amintirea episodului întârzierii plăţilor bonusurilor de obiectiv, dinaintea startului sezonului ori a înţepăturilor la adresa celor care i-au criticat “puii”, la acest capitol fiind şi persoane din vârful clubului, Stoican a atacat, voalat, conducerea şi prin câteva trimiteri la campania de achiziţii din vară: “Jucătorii nou veniţi trebuie să se ridice la pretenţiile pe care le avem pentru a atinge obiectivele importante propuse. Nu sunt jucători cu nume, am văzut lucrul acesta. Nu trebuie să facem greşeli care să ne coste puncte. Eu am spus înaintea meciului cu FCSB că vreau să câştig campionatul în viitorul apropiat şi nu mă dezic de asta. Contează însă foarte mult ce jucători aducem, cu ce dorinţă, cu ce nume, cu ce standarde, la ce echipe au jucat, cât timp au jucat”.

Şeful băncii tehnice ieşene a dat asigurări că nu se va crampona de post în cazul în care echipa nu va avea rezultate, însă s-a arătat optimist că va redresa echipa: “Indiferent de bani, indiferent de clauze (n.r. – Stoican poate primi 100 000 de euro în cazul în care este demis pe parcursul acestui sezon), toată munca mi-o pun în slujba echipei. Eu nu consider că am postul asigurat din cauza unui contract sau a unei clauze. Când nu voi mai fi util, voi fi primul care ridică mâna. Vom vedea meciurile următoare unde ne aflăm. Acum, trebuie să fim conştienţi că avem mult de muncă. Este greu la început, entuziasmul nu este maxim, pentru că nu sunt nici rezultate. Sunt însă convins că după câteva rezultate bune atmosfera o să fie foarte bună”.

Fotbaliştii care l-au secondat pe Stoican se gândesc să nu piardă sâmbătă. “Ne aşteaptă o partidă grea la Sfântu Gheorghe, unde există un public frumos, care dă entuziasm jucătorilor. Sperăm să facem o partidă bună şi să ne întoarcem cu punct sau puncte” a spus Panţîru, completat de Chelaru: “Avem de luat două revanşe. Una faţă de Sepsi, care ne-a bătut de două ori sezonul trecut, cealaltă faţă de jocul prestat în primele trei etape, când nu am arătat ca sezonul trecut”.

Poli pleacă în cursul dimineţii spre Braşov, cu autocarul, urmând a sta în localitatea de sub Tâmpa în această noapte. La Sfântu Gheorghe se va ajunge sâmbătă, cu câteva ore înainte de meci, revenirea acasă casă urmând a avea loc imediat după disputa cu trupa pregătită de Eugen Neagoe.

Comentarii