Fost deputat PNL, o nouă condamnare pentru corupţie

miercuri, 13 noiembrie 2019, 16:36
2 MIN
 Fost deputat PNL, o nouă condamnare pentru corupţie

Fostul deputat liberal Dorinel Ursărescu a fost condamnat la doi ani și patru luni de închisoare pentru cumpărare de influență. Decizia nu este definitivă, însă Ursărescu mai are o condamnare, anunță newsweek.ro.

Într-un alt proces, acesta a fost condamnat tot pentru fapte de corupție, la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei, într-un dosar de evaziune fiscală cu produse petroliere.

Până în luna august, Ursărescu a fost consilier al președintelui Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, „funcție pe care ajunsese cu sprijinul controversatului baron al PSD Neamț, Ionel Arsene”, potrivit publicației citate. Atunci, fostul premier Viorica Dăncilă i-a cerut demisia.

Acesta a fost deputat în legislaturile 2004 – 2008 și 2012 – 2016. În acest ultim mandat, a fost ales pe listele PNL pentru a trece apoi la ALDE.

Judecătorii de la Tribunalul Bacău au decis miercuri ca Dorinel Ursărescu, fost deputat PNL/ALDE de Neamț și fost președinte al PNL Neamț, să fie condamnat la o pedeapsă de 2 ani și 4 luni închisoare pentru comiterea infracțiunii de cumpărare de influență.

Magistrații au constatat că „infracțiunea dedusă judecății în prezenta cauză este concurentă cu infracțiunea pentru care inculpatul a fost condamnat la 1 an închisoare cu suspendarea executării condiționate a pedepsei, prin sentința penală nr. 119 a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În temeiul art. 15 din Legea 187, dispune anularea suspendării condiționate cu privire la pedeapsa de 1 an închisoare aplicată prin decizia ÎCCJ (…)..aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, respectiv cea de 2 ani la care se adaugă sporul obligatoriu de 4 luni închisoare reprezentând o treime din cuantumul pedepsei mai mici, în final inculpatul având de executat pedeapsa rezultată de 2 ani și 4 luni închisoare (…) Dispune supravegherea executării pedepsei rezultante stabilite în prezenta cauză. În temeiul art. 92 raportat la art. 97 CP, stabilește un termen de supraveghere de 4 ani (…)”. Decizia Tribunalul Bacău nu este definitive și poate fi atacată a instanța superioară. Dorinel Ursărescu și ceilalți doi inculpați au fost trimiși în judecată de către procurorii anticorupție, în decembrie 2017.

 

Comentarii