Fosta dirijoare de la Opera Iași, șicanată de Beatrice Rancea, va pregăti Corul de copii al municipiului

vineri, 28 august 2020, 01:57
2 MIN
 Fosta dirijoare de la Opera Iași, șicanată de Beatrice Rancea, va pregăti Corul de copii al municipiului

Raluca Zaharia, plecată de la Operă după un conflict cu Beatrice Rancea, va pune bazele unui cor de copii cu vârste de peste 7 ani. Aceştia sunt aşteptaţi la preselecţii

Fosta dirijoare a corului de copii de la Opera Naţională din Iaşi va începe din luna septembrie pregătirile unui nou cor la Ateneul Naţional din Iaşi, Corul de copii al Municipiului Iaşi. Astfel, Raluca Zaharia va ocupa de la 1 septembrie postul de „dirijor cor” în cadrul instituţiei, tot de la începutul lunii septembrie urmând să aibă loc preselecţiile. Activitatea corului este destinată tuturor elevilor, astfel, toţi copiii de minimum 7 ani pot face parte din acest cor dacă au abilităţile vocale necesare, spre deosebire de Corul Juniorii Operei, unde vârsta minimă era de 14 ani.

„Toată lumea o ştie pe doamna Raluca Zaharia ca fiind cea care a pus bazele corului Juniorii Operei de la Operă, iar acum ne bucurăm să o avem în echipa noastră, de la 1 septembrie ea va fi în echipa Ateneului pe postul de dirijor cor şi, totodată, fiindcă orice cor are nevoie şi de membri, anunţăm şi preselecţiile care vor avea loc”, a menţionat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Naţional din Iaşi, în cadrul conferinţei de presă desfăşurate săptămâna aceasta la Ateneu.

Raluca Zaharia a explicat că susţinerea realizării acestui cor a venit din partea Primăriei Iaşi. „Ne bucurăm că avem sprijin din partea Primăriei pentru acest proiect, dar ne bucurăm să avem un parteneriat şi cu Complexul Muzeal Naţional Moldova. Acesta este un proiect în care copiii primează, aşa cum am încercat pe parcursul celor aproape 10 ani pe care i-am împărtăşit cu publicul şi cu toţi ieşenii şi cu colegii şi copilaşii. Dorim să continuăm şi să reprezentăm Iaşul la toate festivalurile şi concursurile”, a punctat Raluca Zaharia.

În ceea ce priveşte parteneriatul cu Complexul Muzeal „Moldova”, Raluca Zaharia a menţionat că vor avea loc la Palatul Culturii atât repetiţii, dar şi spectacole. Totodată, primele repetiţii, dar şi preselecţiile, vor avea loc în aer liber, la Ateneu, înscrierile putând fi realizate online, pe adresa de email a instituţiei. 

Cititi si: Imagini de la protestul copiilor care fac parte din corul Operei Iaşi

Cititi si: Protest cu copii şi părinţi în faţa Operei. Ce spune managerul Beatrice Rancea

Comentarii