Fostul deputat Viorel Blăjuţ anunţă că va candida pentru funcţia de primar din partea Partidului Societăţii Ieşene

joi, 21 septembrie 2023, 19:56
2 MIN
 Fostul deputat Viorel Blăjuţ anunţă că va candida pentru funcţia de primar din partea Partidului Societăţii Ieşene

Fostul deputat Viorel Blăjuţ, care a demisionat din PSD în urmă cu două luni, a anunţat pe pagina personală de Facebook că va candida la funcţia de primar al Iaşului din partea Partidului Societăţii Ieşene, un „partid mic” al cărui membru fondator este. „PSI lucrează la programul de guvernare al Iașului, la definitivarea echipei cu care va veni la Consiliul Local să îl implementeze”, spune Viorel Blăjuţ, care mai precizează că PSI va susţine la alegerile europarlamentare candidaţii unui partid puternic, naţional, cel mai probabil acesta fiind AUR.

 

„Am spus în decembrie 2016, când am demisionat din Parlament, pentru a nu primi pensie specială, că pe viitor mă voi implica în politică doar la nivel local, pentru prosperitatea și bunăstarea ieșenilor.

Am curajul să abordez campaniile electorale ce vor veni cu un partid mic, la care sunt membru fondator, Partidul Societății Ieșene (PSI), dar mare dacă ne gândim la doctrina acestuia. PSI este un partid al ieșenilor, care are ca scop readucerea faimei și gloriei acestui frumos oraș, care a devenit în ultimii ani Cenușăreasa vechilor capitale a regiunilor istorice din România(…)

În forul partidului am decis să mergem la alegerile locale cu un candidat propriu, iar membrii PSI mi-au oferit onoarea de a fi candidatul lor pentru funcția de primar. În alegerile europarlamentare vom susține candidații unui partid politic puternit, cu anvergură națională, care va lupta pentru ca românii să nu mai fie cetățenii de mâna a doua a Europei. Vom susține partidul care consideră orașul nostru, al doilea oraș al României și care va accepta manifestul PSI către Comisia Europeană prin care vom cere ca Iașul să fie recunoscut drept Poarta Uniunii Europene dinspre Orient. Când spunem ”poartă” ne gândim că Iașul trebuie să fie conectat imediat la rețeua de autostrăzi e Europei, să fie polul de dezvoltare a acestei regiuni și locul unde sănătatea, învățământul și sportul să exceleze.”, spune Blăjuţ în postarea de pe pagina personală de FB.

În mediul politic local s-a discutat până acum despre implicarea fostului deputat într-un proiect comun cu AUR. Partidul Societăţii Ieşene, puţin cunoscut până acum, a fost înfiinţat în 2020 şi a avut candidaţi, în alegerile locale din 2020, pentru Consiliul Local şi Consiliul Judeţean.

 

Comentarii