Fostul director al Arhivelor Naționale, Dorin Dobrincu, și-a dat demisia din PNL Iaşi

joi, 18 aprilie 2019, 01:57
1 MIN
 Fostul director al Arhivelor Naționale, Dorin Dobrincu, și-a dat demisia din PNL Iaşi

Contracandidatul lui Marius Bodea la şefia Organizaţiei Municipale Iaşi a PNL a decis să încheie socotelile cu partidul al cărui membru devenise cu aproape patru ani în urmă.

Doctor al Facultăţii de Istorie din Iaşi, titlu obţinut în 2006, Dorin Dobrincu a devenit director al Arhivelor Naţionale în iulie 2007. La mai puţin de o lună de la preluarea guver­nării de către USL, el a fost demis de ministrul de Interne Ioan Rus. În 2015 s-a înscris în PNL, iar în anul următor a intrat în cursa pentru desemnarea candidaţilor la alegerile parlamentare, nereuşind să se impună între primii cinci clasaţi.

În primăvara lui 2017 a fost cât pe ce să îi sufle lui Marius Bodea şefia Organizaţiei Municipale, lipsindu-i doar 20 de voturi. La reluarea voturilor, diferenţa a fost mai mare. De atunci însă, Dorin Dobrincu s-a implicat mai mult în mişcarea civică pentru susţinerea proiectului Autostrăzii Ungheni-Iaşi-Tg. Mureş.

Ieri, Dorin Dobrincu şi-a anunţat sec, pe o reţea de socializare, plecarea din partid: „Mi-am dat demisia din PNL“. „Eram voluntar într-un partid, m-am retras din proprie voinţă“, a adăugat el, precizând apoi că nu se va înscrie într-un alt partid.

Comentarii