FOTBAL – Cu restanţe financiare mari, Poli Iaşi a mers la Chişinău pentru a miza pe jucători pe care nu contează. O înfrângere la limită

sâmbătă, 18 noiembrie 2023, 02:50
2 MIN
 FOTBAL – Cu restanţe financiare mari, Poli Iaşi a mers la Chişinău pentru a miza pe jucători pe care nu contează. O înfrângere la limită

Politehnica Iaşi a susţinut ieri dimineaţă o partidă de verificare la Chişinău, cu echipa locală Zimbru, ocupanta locului III în prima ligă a Republicii Moldova. Deplasarea a stârnit discuţii, mai ales în rândul unor foşti şi actuali angajaţi ai clubului din Copou, care nu şi-au primit primele de promovare din vară şi/sau retribuţiile pe lunile septembrie şi octombrie. Asta pentru că, în ciuda datoriilor consistente existente, Poli a cheltuit bani (cazare joi seară, transport etc.) pentru a miza pe mulţi jucători pe care antrenorul Leo Grozavu nu se poate baza în meciurile oficiale.

Cel mai bun exemplu în sensul amintit este Gabriel Vaşvari, care a jucat la Chişinău, deşi nu mai are drept de joc după ce a fost scos de pe lista A. În aceeaşi situaţie au fost şi Denis Ciobanu şi Camilo Andres, care sunt în probe de circa două luni (!), dar şi Vlad Codău, un fotbalist trecut pe la defuncta Viitorul Darabani (Liga a III-a), care e testat în Copou.

În condiţiile în care foarte mulţi titulari ai oaspeţilor au rămas acasă, Zimbru s-a impus cu 4-3 (2-1). Golurile au fost marcate de Justice Ohajunwa (min. 21 şi 25), Dedeciko (min. 68), Dedov (min. 90) respectiv F. Ilie (min. 32), R. Ion (min. 46), Camilo Andres (min. 55).

La Poli au evoluat toţi cei 18 jucători care au efectuat deplasarea: Lung (min. 46 Ailenei) – Tincu, F. Ilie, Katanec, Ştefanovici – Jatoba (min. 75 D. Ciobanu), Farcaş (min. 60 Vaşvari), A. Ciobanu (min. 60 Hrib) – Camilo (min. 70 A. Dumitru), Buş (min. 75 Gheorghiţă), R. Ion (min. 60 Codău).

Zimbru a început meciul cu: Mostovei – F. Camara, Burghiu, I. Damaşcan, Jessie Djou, Căruntu, Ibrahima Terna Soumah, Misarăş, M. Ştefan, Justice Chigozirim Ohajunwa, Dedeciko, pe foaia de joc, la rezerve, figurând Agachi, Onica, Dedov, Alaribe, Furtună.

După meci, Grozavu s-a declarat mulţumit: „Un meci de pregătire, în care am vrut să testăm şi jucătorii mai tineri, cu o echipă agresivă, care s-a întrebuinţat ca la un meci oficial. Sunt mulţumit de cum s-a implicat toată lumea, chiar dacă se fac şi greşeli, pe care sperăm ca de la etapă la etapă să le corectăm. Am jucat deschis, am căutat să provocăm dueluri, pentru a ne arăta unde mai avem de lucrat. Defensiv se mai fac şi greşeli”.

Următorul meci oficial al Politehnicii va avea loc vinerea viitoare, la Sibiu, cu FC Hermannstadt, în etapa a XVII-a a Ligii I de fotbal. Partida va începe la ora 17:30. 

Comentarii