Fotbaliştii ieşeni nu merg la Bucureşti ca mieii la tăiere

vineri, 30 martie 2018, 01:43
2 MIN
 Fotbaliştii ieşeni nu merg la Bucureşti ca mieii la tăiere

 

CSM Poli Iaşi este optimistă înaintea partidei cu FCSB, care va avea loc duminică, pe Arena Naţională

CSM Politehnica Iaşi a organizat ieri o conferinţă de presă, la stadionul “Emil Alexandrescu”. La întâlnirea cu reprezentanţii mass-media, antrenorul principal al echipei, Flavius Stoican şi fundaşul Cosmin Frăsinescu şi-au prezentat gândurile înainte de partida cu FCSB, din etapa a III-a a play-off-ului Ligii I de fotbal. Ambii s-au arătat optimişti că echipa ieşeană va putea da peste cap calculele hârtiei, aşa cum a făcut-o şi în sezonul regulat, când a remizat, 1-1, în deplasare şi a învins în Copou cu 1-0.

“Ne aşteaptă o partidă dificilă, frumoasă. Sunt încrezător că putem face lucruri bune, chiar dacă gazdele pleacă favorite. Au un lot valoros, un antrenor deosebit, un buget foarte mare. Din ce am văzut în declaraţiile lor, se cred dinainte câştigători. Eu cred că nu este deloc aşa! Vom juca pentru a demonstra că nu suntem deloc mai prejos. O să aibă mari probleme cu noi! Vrem să facem un meci mare” a declarat Stoican, care a fost completat de Frăsinescu: “Meciul va fi dificil, FCSB se bate la titlu. Noi pornim relaxaţi, cu voie bună, nu avem nimic de pierdut. Vrem să facem un joc de calitate şi să obţinem un rezultat pozitiv”.

Tehnicianul a prezentat ce aşteptări are de la elevii săi: “Trebuie să jucăm fotbal, să ne creăm ocazii, să facem presing, să ne apărăm când va fi cazul, să ajungem cât mai mulţi în faţa porţii, aşa cum facem la antrenamente”.

Atât Stoican cât şi Frăsinescu au anunţat că echipa se va bate pentru locul IV, poziţie care ar putea aduce calificarea în cupele europene în cazul în care CS U Craiova câştigă Cupa României şi se clasează pe podiumul Ligii I. “Nu va fi uşor, dar nici imposibil. Ne luptăm pentru acest obiectiv” a precizat antrenorul. “Nimeni nu credea că vom ajunge în play-off. Chiar dacă acum adversarii ne iau mai în serios, ne tratează cu mai mult respect, cred că putem să ne clasăm pe locul IV” a punctat fotbalistul ieşean, căruia îi este dor de terenuri bune: “De când ne-am întors din Antalya nu cred că am făcut cinci antrenamente pe terenuri corespunzătoare. Numai sintetic, sală… Nu e o scuză, dar e posibil ca ultimele rezultate, negative, să fie cauzate şi de acest lucru. Poate se îndreaptă vremea şi vom putea lucra normal”.

Confruntarea dintre FCSB şi CSM Politehnica va avea loc duminică, de la ora 20:45.

Comentarii