FOTO: Amenajarea a patru săli de lectură, proiectată de un student la Arhitectură

joi, 15 iulie 2021, 01:50
2 MIN
 FOTO: Amenajarea a patru săli de lectură, proiectată de un student la Arhitectură

Un student al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi (TUIASI) a proiectat patru săli de lectură care vor fi realizate în campusul "Tudor Vladmirescu", valoarea totală a acestora fiind de 170.000 de lei. 

Proiectul a fost selectat de către reprezentanţii Politehnicii ieşene, fiind totodată recompensat cu un premiu de 5.000 de lei pentru munca realizată. TUIASI a dorit ca prin concursul "The Best Coworking Space Design", organizat de Direcţia Servicii Studenţeşti, studenţii să fie cei care propun soluţii de amenajare pentru spaţiile în care vor învăţa.

Astfel, Vlad-Denis Cozmei, student în anul al IV-lea la Facultatea de "Arhitectură G. M. Cantacuzino", a fost desemnat câştigător, considerându-se că acesta a propus cele mai bune soluţii pentru amenajarea celor patru săli în limita bugetului de 170.000 de lei. Potrivit reprezentanţilor universităţii, tânărul a îmbinat cu succes criteriile cerute, venind atât cu soluţii creative în amenajarea spaţiului şi ingeniozitate în mobilarea acestuia. De asemenea, a fost respectat şi raportul dintre cost şi rezultate.

Proiectul lui Vlad-Denis Cozmei poartă numele "Infinity", impresionând juriul, potrivit reprezentanţilor TUIASI, prin detaliile oferite în prezentarea soluţiior, dar şi prin originalitate, fiind totodată şi un design unitar.

"În primul rând, mă simt onorat că am câştigat acest concurs deoarece sunt soluţii create de noi, de către studenţi, pentru studenţi, şi asta înseamnă foarte mult pentru mine. Mă gândesc că voi putea beneficia şi eu, la fel ca foarte mulţi alţi studenţi, de acele săli, iar în procesul de gândire al soluţiei am privit totul dintr-o perspectivă cât mai favorabilă studenţilor. Mi-am răspuns practic propriilor întrebări despre cum aş vrea să fie astfel de spaţii şi mi-am uşurat munca", a declarat Vlad-Denis Cozmei.

În competiţie au fost depuse cinci proiecte. Arhitectul Horia Ţundrea, cadru didactic al Facultăţii de Arhitectură de la TUIASI, care a făcut parte din juriu, a precizat că toţi studenţii participanţi au prezentat soluţii viabile şi pragmatice. Proiectul "Infinity" va fi realizat până la data de 31 octombrie 2021, iar Vlad-Denis Cozmei va asigura asistenţa tehnică pe perioada desfăşurării lucrărilor.

Comentarii