FOTO: Atenţie, risc de accidente rutiere! Drumul European este plin de gropi

vineri, 01 februarie 2019, 02:50
2 MIN
 FOTO: Atenţie, risc de accidente rutiere! Drumul European este plin de gropi

Asociaţia WorldStreet atrage atenţia autorităţilor că a crescut riscul producerii unor accidente rutiere datorită degradării Drumului European, porţiunea Iaşi – Roman. Datorită temperaturilor şi precipitaţiilor, în covorul asfaltic au apărut gropi adânci, care pot lua prin surprindere conducătorii auto.

"Asociaţia pentru Protecţia Rutieră ”WorldStreet” atenţionează faptul că Drumul European 583 (DN 28) s-a degradat considerabil în urma precipitaţiilor din ultimele luni şi prezintă risc major de accidente rutiere. Precipitaţiile au favorizat deteriorarea considerabilă a părţii carosabile în sensul că au apărut numeroase gropi, adânci, care ar putea sta la baza producerii accidentelor rutiere.

În acest sens, vă trimitem un set de fotografii realizate de către reprezentanţii Asociaţiei ”WorldStreet” pe acest drum. Până la construirea Autostrăzii A8, vă reamintim că acest drum este singura legătură cu vestul, el fiind cel mai aglomerat, tranzitat şi totodată mortal, din judeţul Iaşi.

Fotografiile au fost realizate în zona Antibiotice, sensul către Leţcani, la Metro, acelaşi sens, la Sârca, sensul opus, şi Târgu Frumos. La parcurgerea drumului până la Târgu Frumos, au fost numărate peste 30 de gropi în covorul asfaltic care ar putea pune în pericol viaţa conducătorilor auto.

În acest sens, vă rugăm să începeţi reparaţiile la covorul asfaltic atunci când condiţiile meteo vor permite,

După cum ştiţi, starea infrastructurii ar trebui mult îmbunătăţită deoarece în judeţul Iaşi, numărul autovehicuelor a crescut considerabil în anul 2018, cu aproximativ 44.154 de unităţi. În total, în judeţul Iaşi, numărul total al autovehiculelor este în prezent de 222.000 de unităţi. În aceste condiţii, traficul din Iaşi este mult subdimensionat în comparaţie cu infrastructura din prezent, lăsată în mare parte ”moştenire” de către regimul comunist.

Vă mulţumim,

Asociaţia pentru Protecţia Rutieră ”WorldStreet”

 

Comentarii