FOTO Cel mai mare concurs de preparat porcul din Ungaria, câștigat de echipa Hunedoarei. S-a bătut cu alte 32 de echipe din opt țări

vineri, 18 februarie 2022, 10:59
1 MIN
 FOTO Cel mai mare concurs de preparat porcul din Ungaria, câștigat de echipa Hunedoarei. S-a bătut cu alte 32 de echipe din opt țări

România a avut, anul acesta, patru echipe la concursul care aduce mii de oameni din toată Europa, în localitatea Győrvár, din Ungaria.

Două au fost din județul Hunedoara, una chiar din municipiul Hunedoara (cea câștigătoare) și una din comuna Mărtinești, alături de alte două echipe din secuime. Alături de acestea, au concurat echipe din Serbia, Slovacia, Slovenia, Croația, Ucraina, Austria și din țara gazdă, Ungaria.

În total, au participat la competiția care a avut un an de pauză, din cauza pandemiei, 33 de echipe din opt țări, care s-au întrecut în măiestria preparării produselor din carne de porc.

Echipa Hunedoarei a ieșit învingătoare.Ca la Cluj de Untold


33 de corturi în care s-au gătit 33 de porci cu arome și tradiții din toată Europa au adus oameni din toate țările vecine Ungariei.

Vreo șapte mii de gurmanzi au venit să-și pună burțile la cale și ficații la grea-ncercare așa încât, vreme de trei zile, pe rază de vreo sută de kilometri, nu mai găseai cazare nici în cuștile câinilor.

O scenă pe care s-au derulat spectacole și un concurs de pălinci cu 48 de echipe – cu degustare, de bună seamă, au completat evenimentul. Participanții nu au trebuit să plătească nimic pentru mâncare, doar să-i țină stomacul.

Mai mult, pe presshub

Comentarii