FOTO: Pistă de aterizare improvizată pentru avioanele care aduc țigări de contrabandă

miercuri, 15 septembrie 2021, 15:02
1 MIN

Patru bărbați au fost reținuți în cadrul anchetei privind avionul de mici dimensiuni care transportase țigări de contrabandă în România, au comunicat, miercuri, polițiștii de frontieră din Republica Moldova. Alți doi au reușit să fugă în momentul intervenției în forță și sunt căutați. Cercetările în acest caz continuă, iar mai multe percheziții au loc pentru a se stabili ce s-a întâmplat cu marfa și cine sunt cei implicați.

În noaptea de 13 septembrie spre 14 septembrie, la frontiera de nord al țării a fost depistat avionul AN-2, iar echipajul a fost reținut.

În jurul orei 01:40, o patrulă a Sectorului Poliției de Frontieră Cuhnești a observat un aparat de zbor de dimensiuni mici, la înălțimea de aproximativ 100 metri, care a traversat frontiera din Republica Moldova în România.

După o oră, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Valea Rusului a informat despre survolarea unui avion pe direcția localităților Drujineni – Zaboloteni, doar că la intrarea în Republica Moldova.

Între timp, în zona localității Hlinaia Mică a fost găsită o pistă de aterizare improvizată.

La scurt timp au putut urmări aterizarea avionului și doar în momentul când s-a constatat că acesta deja se alimenta pentru o nouă cursă, s-a intervenit în forță. Trei bărbați au fost reținuți, iar alte două persoane au reușit să fugă de la fața locului. Operativ a fost solicitat suportul inspectoratelor de poliție din regiune pentru a interveni, în vederea depistării și reținerii persoanelor fugare.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii