De Business

Punem punctul pe știi

Francezii închid o fabrică LaDorna. Angajaţii concediaţi vor fi consiliaţi

vineri, 03 iulie 2020, 19:41
1 MIN
 Francezii închid o fabrică LaDorna. Angajaţii concediaţi vor fi consiliaţi

Un grup francez a anunţat că a hotărât să închidă două fabrici din ţara noastră, Floreni şi Vatra Dornei, urmând să-şi consilieze toţi foştii angajaţi pe care i-a concediat.

Urmând planurile strategice de consolidare a afacerilor în România, pe principii de organizare eficientă a activităţilor de producţie la standarde optime, Grupul Lactalis a decis închiderea unităţilor de producţie Floreni şi Vatra Dornei din cadrul societăţii Dorna Lactate. Brand-ul LaDorna şi societatea Dorna Lactate îşi continuă, însă, existenţa în România, iar portofoliul de lactate LaDorna va fi produs în celelalte fabrici româneşti ale grupului. “

Angajaţii afectaţi de măsura de concediere colectivă în fabricile Floreni şi Vatra Dornei vor primi tot sprijinul companiei în a-şi găsi un alt loc de muncă, fie în cadrul celorlalte societăţi aparţinând Grupului Lactalis în România, fie în alte companii. O parte dintre angajaţi va primi oferte pentru locurile de muncă disponibile în cadrul celorlalte companii româneşti din grup. Lactalis va oferi salariaţilor disponibilizaţi consiliere privind protecţia socială a şomerilor şi reintegrarea lor profesională şi suport specializat în orientarea lor către acele companii şi posturi vacante existente la nivel local.

Comentarii