Furtunile violente fac prăpăd în Grecia. Mașinile au fost luate de ape și aruncate în mare

marți, 05 septembrie 2023, 20:55
1 MIN
 Furtunile violente fac prăpăd în Grecia. Mașinile au fost luate de ape și aruncate în mare

Sunt momente de mare cumpănă pentru sute de români aflați în Grecia. După incendii devastatoare, această țară este lovită acum și de furtuni violente.

Foarte mulți dintre ai noștri sunt blocați în Skiathos, de unde nu pot pleca, pentru că feriboturile nu au circulat, nici ieri, nici astăzi. Apa care curge cu o forță incredibilă pe străzi a luat mașinile cu totul și le-a azvârlit în mare. Sunt probleme uriașe și pe litoralul bulgăresc.

Autoritățile elene au emis un Cod roșu de vreme severă pentru regiunea Magnisia, a cărei capitală este Volos, și în insulele Sporade, din apropierea zonei continentale. Situația este scăpată de sub control mai ales în Skiathos. O mașină a fost înghițită la propriu de apele învolburate. Farurile autovehivolului sunt aprinse semn că cineva este captiv în ea.

Mai multe vehicule venite pentru a se îmbarca pe feribot au fost luate de ape și au ajuns în mare. Circulația vehiculelor a fost temporar suspendată pe întreaga rețea rutieră a insulei. De asemenea, alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Comentarii