Galaţi: O pensionară nervoasă a vrut să rupă frânghia unui alpinist utilitar aflat la etajul 11

marți, 05 septembrie 2023, 12:00
2 MIN
 Galaţi: O pensionară nervoasă a vrut să rupă frânghia unui alpinist utilitar aflat la etajul 11

Un angajat al unei firme de alpinism utilitar a fost la un pas să cadă de la etajul al 11-lea al unui bloc după ce o femeie de 71 de ani, locatar în imobil, a tras cu violență de corzile în care era ancorat bărbatul.

Bătrâna și-a explicat gestul susținând că nu era mulțumită de modul în care lucrau muncitorii.

Scenele s-au petrecut vineri, 1 septembrie, în Țiglina 1, la un bloc turn din Galați. O echipă a unei firme de alpinism utilitar se afla la imobilul respectiv, la solicitarea asociației de proprietari, care dorea să facă o lucrare. În timpul inspectării imobilului, alpiniștii au avut însă parte de senzații mai tari decât implică, în mod obișnuit, munca lor.

Unul dintre ei, un bărbat de 50 de ani, a coborât în rapel de pe acoperiș, asta după ce și-a montat toate corzile necesare. Ajuns în dreptul etajului al 11-lea, alpinistul nu și-a mai putut continua misiunea.

”În momentul în care alpinistul utilitar aproape că ajunsese în dreptul etajului 11, un proprietar de la etajul al optulea a prins cu mâna cele două corzi ale alpinistului, le-a tras în casă și a început să tragă de ele cu bestialitate. În acest mod, alpinistul utilitar a fost dezechilibrat pe spate, a fost răsucit, bruscat, fiind în imposibilitatea de a urca sau coborî. Toate persoanele aflate în acel moment pe terasă, minim cinci bărbați, printre care președintele blocului, administratorul și clientul care a solicitat evaluarea, au țipat la persoana de la etajul al optulea să dea drumul că omoară un om. Persoana nu a dat drumul niciun moment la corzile alpinistului, care, cu ultimele forțe, a reușit să tragă una din corzile cu care era legat. A reușit să acționeze dispozitivul de coborâre ca să intre de urgență în prima fereastră deschisă a blocului”, a declarat Silviu Mădălin Bălan, unul dintre colegii alpinistului, martor la cele întâmplate, scrie viata-liberă.ro.

Alpinistul care a scăpat teafăr în urma acestei teribile experiențe a fost cel care a sunat la 112, solicitând intervenția poliției. Un echipaj de la Secția 2 a constatat că cele sesizate se confirmau și că proprietarul de la etajul al optulea era de fapt o femeie în vârstă de 71 de ani. Pensionara a fost sancționată de polițiști doar cu un avertisment.

Comentarii