GALERIE FOTO Imagini de pe șantierul Băii Turcești. Care sunt planurile de viitor

vineri, 09 august 2019, 10:26
1 MIN
 GALERIE FOTO Imagini de pe șantierul Băii Turcești. Care sunt planurile de viitor

Pentru puțin timp, pentru presă s-au deschis ușile Băii Turcești, clădire monument care se află în reparații. În imaginile de mai jos puteți vedea cum arată acum interiorul și cum va fi la final.

Investiția este finanţată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar documentația prevede o valoare totală de 21,86 milioane de lei, din care 21,42 de milioane reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă solicitată. Inaugurarea ar trebui să aibă loc la sfârșitul anului 2020.

Așa arată aum fosta casă de bilete a monumentului:

Mai multe imagini găsiți în Galerie Foto1 și Galerie Foto 2

Clădirea, monument istoric, urmează să găzduiască un Centru Internaţional de Artă Contemporană. Evenimentele principale se vor desfăşura în sălile octogonale, iar fosta încăpere de spălare cu săpun va deveni scena artelor performative. Fostul bazin de apă va fi acoperit cu pardoseală din sticlă securizată, sub care vor fi expuse lucrările artiştilor. În alte săli vor fi organizate spectacole. La demisol sunt propuse spaţii pentru proiecţii video şi două săli de dezbateri post eveniment între artişti şi public, iar la etaj va fi o sală pentru dans, dar şi un studio deschis în care publicul va putea să urmărească re­petiţiile actorilor şi la evenimentele în curs de organizare. 

 

Comentarii