Gata, s-a stabilit, vom avea un nou ministru din Iaşi

joi, 25 octombrie 2018, 01:50
2 MIN
 Gata, s-a stabilit, vom avea un nou ministru din Iaşi

Spun sursele noastre de la Bucale cu ramificaţii în târg că deunăzi s-a discutat aprins la Guvern despre cine să fie ministrul Cercetării, după ce fostul titular al protofoliului şi-a pus palma undeva şi a plecat. Se pare că acest post va reveni Iaşului, la schimb cu cel al Comunicaţiilor, unde îl avem acum pe băiatul de la cablu, puştiul de mingi al lui Maricel Popa. 

Spun sursele noastre că la Comunicaţii va fi pus un protejat al unui grangur mai mare, care l-a sprijinit decisiv pe Dragnea la ultimul CEX naţional, dar că nici Maricel nu trebuie lăsat pe dinafară, pentru că şi el a fost lângă li­derul suprem. Atât doar că Maricel, fiind interimar pe funcţie, poate fi strunit mai uşor, iar în schimbul Comunicaţiilor se va mulţumi şi cu Cercetarea. De acum rămâne de găsit locul de unde poate fi adus noul ministru, deoarece de la o firmă privată nu se poate, pentru că acestea nu mai fac cercetare. Rămân doar Institutul Petru Poni şi Universitatea Tehnică, dacă nu care cumva îi va trece cuiva prin minte să pună un poliţist, pe motiv că şi aceştia fac cercetare.

Cum se dau autorizaţiile de construire la Primărie

La Primărie mocneşte un scandal care poate lua proporţii, după ce funcţionarii de acolo, în frunte cu un stimabil vice, amână de aproape un an să dea autorizaţie de construire pentru firma unor liberali din târg, undeva pe lângă fostul han Trei Sarmale, mai precis la o aruncătură de băţ de cartierul construit de Relu Fenechiu. Mai întâi au spus că nu se poate construi un centru de afaceri între blocuri, şi că ar fi bine să facă în locul acestuia tot un imobil de locuinţe, apoi au spus cum că ar fi prea multe locuinţe, apoi că de ce blocurile nu au şapcă, adică acoperiş, iar mai târziu au spus că acoperişul nu cadrează cu împrejurimile.

În fine, şicanele politice se transferă în afaceri, ceea dă prost pentru primăria lui Chirica, unde până acum se purtau şicanele de afaceri motivate de interese strict economice. De-un paregzamplu, iată, toată lumea ştie că lângă sala polivalentă din Tudor Vladimirescu un rus construieşte mai multe blocuri turn, din care două, vopsite în roşu, au fost deja finalizate. Cetăţeanul a depus cerere pentru alte două, dar răspunsul la aceasta a fost amânat nouă luni. Individul a început să bată drumul spre primărie o dată la două zile până când i s-a spus verde în faţă să se uite peste Bahlui şi când va vedea că s-a finalizat investiţia concurentă de acolo acolo atunci să vină după autorizaţie. Aşadar, Pro România să trăiască.

 

 

Comentarii