Ghici ce poveste vor asculta conţilierii la Bojdeucă?

marți, 24 aprilie 2018, 01:50
2 MIN
 Ghici ce poveste vor asculta conţilierii la Bojdeucă?

Referitor la motivul pentru care nenea Măricel a ales ca şedinţa de mâine a Cejăului să se ţină la Bojdeuca din Ţicău, la Casa memorială Ion Creangă, cică pentru că argumentaţia acestuia ar fi fost subţirică tare şi slab fundamentată bugetar, după cum spun conţilierii mai tineri din acest for, aceştia s-au şi apucat să facă presupuneri privind ordinea de zi.

Şi, după mai multe dezbateri încrucişate şi încontrări în lung de linie, cică s-a ajuns la concluzia că, deoarece bani prea mulţi de împărţit pe proiecte nu sunt la bugetul judeţului, nenea Măricel se aşteaptă să le citească la toţi, de data asta în plen, renumita Poveste a Poveştilor a vestitului scriitor şi gazdă simbolică a şedinţei, bădia Nică cum ar veni, operă numită popolar şi „Povestea p)&*^(„.

Acuma, cinstit vorbind, în termeni financiari, ori povestea asta, ori aia cu bugetul, ar fi cam tot pe acolo…

Madama numărul doi trece pe făraşul numărul unu

Haideţi însă să lăsăm olecuţă deoparte poveştile astea indecente, oricâte rădăcini literare serioase or avea ele, şi să vă spunem una mai ancorată în sinergia faptelor.

Cică tot prin casa cu pătrate se vorbeşte în ultimele zile că madama suptprifect va fi lăsată la vatră în perioada imediat următoare. Din câte se zvoneşte, motivele acestei mutări strategice nu ar avea deloc legătură, zice-se, cu faptul că madama nu face mai nemica pe acolo, căci aşa ceva la o instituţiune ca aceea e ultimul lucru ce ar conta.

Partea proastă, spun unii cunoscători, este că madama soţioară de premare, nefăcând nemica, căci nu se pricepe la nemica, fostă secretară fiind, înseamnă că nici nu poate servi interesele imobiliare ale celor ce şi-au făcut socoteli susţinând numirea ei, anul trecut. Căci şi serveala asta se face făcând ceva, nu nefăcând, nu-i aşa? Vorba filosofului: făcutul, nefăcutul şi desfăcutul.

Iată cine îl va înfunda pe şeful de la partidoi!

Doamnelor şi domnilor, voi ştiţi din ce oraş este de loc judecătoarea din dosarul Dragnea – TelDrum?

N-o să vă vină să credeţi, stimaţi telespectatori: tânăra cu pricina, pentru care evident că avem tot respectul, la cât curaj poate să aibă o domniţă ca ea, este din oraşul care în Teleorman este adversarul târgului Videle, din care provine şi madam Vasilica, şi madam Carmen Dan, cele două membre de vază în Guvern fiind chiar vecine de scară acolo.

Adicătelea, judecătoarea este din Roşiorii de Vede, dragilor, oraş duşman declarat cu Videle, zice-se. Să aibă oare vreo importanţă? Şi, dacă are, ce?

 

Comentarii