Ghici cine a avut ideea creaţă şi cu zulufi între ochi a marelui miting?

miercuri, 08 mai 2019, 01:50
3 MIN
 Ghici cine a avut ideea creaţă şi cu zulufi între ochi a marelui miting?

Multă lume de prin târg se tot întreabă în ultimele zile oare cine mama mă-sii să fi avut ideea asta creaţă a mitingului partidoiului de la Iaşi, de mâine, care s-ar putea să iasă tare prost pentru mulţi, ca să nu mai spunem de câtă bătaie de cap a adus pe capul multora. 

Ei bine, amicul nostru Archibald Tănase spune că a tot vorbit pe tema asta cu unii băieţi mai guralivi din filială, iar pe acolo se vorbeşte că propunerea i-ar fi fost făcută lui Dragnea chiar în ziua alegerilor de la teatrul Luceafărul din Iaşi, şi chiar când afară erau huiduielile la adresa şefului la marele apogeu. Totul într-un soi de compasiune slugarnică combinată cu jenă prostească, şi cumva şi pe post de scuză neghioabă în numele Iaşului răzvrătit.

Şi cine putea să aibă astfel de sentimente înălţătoare, zic băieţii ăştia guralivi, decât chiar cel ales în acea zi şef de filieră cu binecuvântarea lui Dragnea, adicătelea taman nenea Măricel? Iar Dragnea, zice-se, a aplecat urechea oarecum flatat, cică ar fi zis că dă un răspuns mai încolo, şi nu a durat nici o zi după umilirea aia pe care i-au tras-o ieşenii, de a trebuit să plece cu duba pe uşa din dos, că a şi fost de acord, ca să dea astfel Iaşului o revanşă, zice-se.

Se va scoate însă nea Măricel din dandanaua asta, mai ales după ce am văzut ieri aicea la rubricuţă că nu găseşte oameni nici pentru a se ocupa de bude? Noi parcă ne mănâncă limba să spunem că va ieşi cu mare belea pentru el. Dar nu spunem, că nu vrem iar să cobim…

Iaca şi explicaţiunea: oamenii s-au uitat la cu totul alt film!

Şi încă una despre ideea creaţă şi cu zulufii între ochi. Păi cum să nu-l ia gura pe nea Măricel pe dinainte cu invitaţiile, başca îmbătat de succesul noii alegeri, când iaca ce a văzut o ţară întreagă, în direct lsau la teve, şi iaca ce a postat el atunci pe facebook-ul filialei despre evenimentul cu huiduieli şi îmbrânceli: «Liviu Dragnea, întâmpinat cu simpatie la Iaşi! Mii de ieşeni, din toate colţurile judeţului, au umplut până la refuz piaţeta din faţa Teatrului Luceafărul şi au ţinut să fie alături de Liviu Dragnea, care a participat la lucrările Conferinţei judeţene de analiză şi alegeri. Printre personalităţile care au onorat cu prezenţa amintim, Viorica Dăncilă, preşedintele executiv al PSD şi premier al României, miniştrii Eugen Teodorovici, Răzvan Cuc, Daniel Suciu, Alexandru Petrescu şi Nicolae Hurduc, precum şi Dumitru Buzatu, preşedintele PSD Vaslui».

Băbăeţ, ăştia cre’ că au văzut alt film, pornăciune curată, că altfel nu avem cum să ne explicăm. A, şi dacă au ajuns cei de la nea Măricel să-l ungă personalitate care onorează cu prezenţa lui Iaşul pe şeful Buzatu de la Vaslui, apăi e cam clar pe unde stă nea Măricel în ierarhia de partid, şi pe unde vede el Iaşul în ţară. Dar, ce să ceri dacă nu-i de unde…

Comentarii