Ghinion oribil pentru Jaqueline Cristian

miercuri, 23 februarie 2022, 02:43
4 MIN
 Ghinion oribil pentru Jaqueline Cristian

 

Ea s-a accidentat la genunchi când o conducea, în turul II la Doha, pe rusoaica Daria Kasatkina. România a rămas fără jucătoare la „Qatar Open”

* Jaqueline Cristian (71 WTA) a abandonat ieri meciul cu rusoaica Daria Kasatkina (28 WTA) din turul al doilea al Qatar Open de la Doha. La scorul de 6-2, 2-2, 15-15, pentru româncă, pe serviciul ei, după 55 de minute de joc, Jaqueline a fost prinsă în centrul terenului de o minge înaltă trimisă de Kasatkina în diagonală. Jaqueline s-a întors să urmărească mingea, care a ieşit în aut până la urmă, sportiva a scos un strigăt de durere şi s-a prăbuşit pe teren. Problema suferită este la genunchiul drept. Arbitrul de scaun i-a adus o pungă de gheaţă, iar Jaqueline Cristian a rămas pe teren până a venit fizioterapeuta să-i acorde primele îngijiri medicale. Jucătoarea română a primit un bandaj mare la genunchi şi gambă şi a vrut să continue meciul. Ea a servit şi în timpul primului punct, în care Kasatkina i-a dat mai mult la mână, Cristian a ţipat din nou de durere şi s-a aşezat pe teren. Ea a părăsit terenul cu ochii în lacrimi, în scun cu rotile şi consolată de sportiva din Rusia. Jaqueline trebuia să joace şi la dublu, în optimi, alături de maghiara Anna Bondar, contra americancelor Cori Gauff/Jessica Pegula. Nesperat ajunsă în turul III, Kasatkina o va avea ca adversară pe poloneza Iga Swiatek (8 WTA) care a învins-o cu 6-2, 3-6, 6-2 pe elveţianca Belinda Bencic.

Tot în turul II, Caroline Garcia (76 WTA), cea care a eliminat-o anterior pe Simona Halep a fost învinsă de tânăra americancă Cori Gauff (23), scor 2-6, 6-7. Gauff va juca în turul următor cu spaniola Paula Badosa (4 WTA), care a dispus cu 6-1, 6-2 de daneza Clara Tauson (33). Petra Kvitova (21) , care trecuse anterior de Irina Begu a abandonat în meciul cu belgianca Elise Mertens (26) la scorul de 5-7, 2-1. Elise o va întâlni în faza următoare pe estona Anett Kontaveit (7 WTA). Alte rezultate; Jessica Pegula (SUA) – Kaja Juvan (Slovenia) 6-3, 6-3); Barbora Krejcikova (Cehia) – Magda Linette (Polonia) 6-1, 6-3; Ons Jabeur (Tunisia) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 1-6,7-5,6-3; Tereza Martincova (Cehia) – Arantxa Rus (Olanda) 6-2,6-4: Jelena Ostapenko (Letonia) – Amanda Anisimova (SUA) 6-3, 4-6,6-4; Jil Teichmann (Elveţia) – Allison van Uytvanck (Belgia) 7-6,7-5; Arîna Sabalenka (Belarus) – Alizé Cornet (Franţa) 6-2, 6-2

România a rămas fără jucătoare nu numai la simplu, ci şi la dublu.Perechea Irina Bara / Kristina Kucova (România/Slovacia) a fost învinsă cu 6-7, 2-6 de echipa Marta Kostiuk / Aliaksandra Sasnovici (Ucraina/Belarus), iar Monica Niculescu şi rusoaica Vera Zvonareva au fost scoase din concurs de către cuplul Lucie Hradecka/Sania Mirza (Cehia/India), scor 4-6,3-6.

* „Nole” primit în triumf la Dubai
*Subiect gras de presă în ultima perioadă, liderul ATP, sârbul Novak Djokovic, a revenit în circuit la Dubai, unde a trecut cu brio de italianul Lorenzo Musetti (58 ATP) – prietenul româncei Gabriela Ruse – scor 6-3, 6-3.În turul următor, Djokovic îl va întâlni pe rusul Karen Haceanov, care a dispus cu 6-3, 6-7, 6-3 de australianul Alex de Minaur, anchetat în Spania pentru o posibilă utilizare a unei reţele de vaccinare falsă anti-COVID 19. „Nole” în vârstă de 34 ani, a câştigat de cinci ori trofeul la Dubai, dar nu a mai participat la nicio competiţie oficială din luna decembrie. El a avut parte de o primire călduroasă în capitala Emiratelor, „care i-a mers la inimă”. atât în tribune cât şi în vestiar, din partea colegilor de circuit.

* Germanul Alexander Zverev s-a calificat în turul doi la turneul de la Acapulco, din Mexic, după ce s-a impus în cel mai târziu meci din istorie, încheiat la ora locală 04.55. Numărul 3 mondial l-a învins pe americanul Jenson Brooksby (47 mondial), după peste trei ore de joc, scor 3-6, 7-6, 6-2. Acest meci va rămâne drept cel mai târziu din istorie, depăşindu-l pe cel încheiat la ora 04.34, între Lleyton Hewitt şi Markos Baghdatis, la Australian Open, în 2008.

 

Comentarii