Ginerele s-a aruncat în flăcări ca să-şi salveze soacra din casa arzând

joi, 06 decembrie 2018, 02:50
2 MIN
 Ginerele s-a aruncat în flăcări ca să-şi salveze soacra din casa arzând

Incendiul s-a produs din cauza unui calorifer electric. Au ars, dar sunt în afara pericolului vital, atât ginerele, cât şi soţia şi mama soacră.

Explozia unui calorifer electric cu ulei folosit într-o locuinţă se pare că în mod exagerat şi defectuos, urmată de un incendiu, a băgat în spital trei persoane din Costeşti, lângă Târgu Frumos. În casă se aflau o femeie de 66 de ani, soţul acesteia în vârstă de 69 de ani şi mama femeii, de 82 de ani. Bărbatul a încercat să o scoată pe soacră din casa incendiată şi s-a ales cu arsuri de gradul II pe 5% din suprafaţa corpului, la nivelul feţei, mâinilor şi posibil şi la nivelul căilor aeriene superioare. Soacra avea multiple arsuri de gradul al II-lea, pe 3% din suprafaţa corporală, produse în urma deflagraţiei, în zona feţei şi în zona cervicală. Fata bătrânei prezenta de asemenea arsuri pe 7% din suprafaţa corpului, pe mâini şi faţă.

„Cei trei pacienţi au ajuns în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Sfântul Spiridon în urma unei explozii, urmate de un incendiu. Pacienta în vârstă de 82 de ani prezenta arsuri la nivelul feţei, precum şi în regiunea cervicală anterioară, de gradul II a şi b, pe 3% din corp. Cealaltă pacientă, de 66 de ani, avea arsuri la nivelul feţei, pe partea bilaterală a mâinilor şi pe antebraţul drept, în proporţie de 7%, precum şi o insuficienţă a căilor aeriene superioare. Pacientul de 69 de ani avea arsuri de gradul al II-lea a şi b, la nivelul extremităţilor, feţei şi mâinilor bilateral, existând şi suspiciunea de arsură de căi aeriene superioare“, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Cele trei victime au fost internate la Clinica de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă a Spitalului „Sfântul Spiridon“ din Iaşi. 

 

 

Comentarii