Golanii par a prinde tupeu pe zi ce trece! Tot mai mulţi poliţişti bătuţi

joi, 07 iunie 2018, 01:50
3 MIN
 Golanii par a prinde tupeu pe zi ce trece! Tot mai mulţi poliţişti bătuţi

Un bărbat din Ciurbeşti a fost arestat după ce a ultragiat doi poliţişti. Individul s-a supărat pe agenţi pentru că l-au deranjat în timp ce se afla la bar. În prealabil, din senin, a ameninţat cu cuţitul o adolescentă de 15 ani, speriind alte două. Cazul vine după un altul şi mai grav, relatat ieri de „Ziarul de Iaşi“: un bărbat trimis în judecată după ce a bătut poliţistul chiar în faţa postului, la Oţeleni. De altfel, în ultimele luni astfel de cazuri s-au înmulţit vizibil.

Judecătorii ieşeni au dispus, ieri, arestarea pentru 30 de zile a unui bărbat de 38 de ani, din comuna Miroslava, cercetat pentru ultraj. Gabriel Petrică, un bărbat cunoscut ca fiind foarte agresiv în comunitatea sa, a ajuns în arest după ce, acum câteva zile, a lovit şi ameninţat cu moartea patru poliţişti. El este un cunoscut al oamenilor legii, fiind recidivist şi cercetat şi în alte dosare penale. Faptele lui Petrică au avut loc în data de 26 mai, când a acostat trei minore care se aflau într-o staţie de transport în comun din Ciurbeşti. Fără niciun motiv, individul a a scos un cuţit la acestea, două dintre ele reuşind să fugă. 

A treia fată, de 15 ani, a fost oprită să urce în autobuz, Petrică spunându-i că o va omorî. Fata a profitat de un moment de neatenţie a agresorului şi a fugit, sunându-şi fratele. La rândul său, acesta a sunat la 112, un echipaj de poliţie plecând în căutarea lui Gabriel Petrică. Acesta a fost găsit în scurt timp, la un bar din localitate. Individul nu a fost de acord să meargă cu poliţiştii, fiind încătuşat. Asupra sa, oamenii legii au descoperit un cuţit cu lama de 23 de centimetri, pe care bărbatul a spus că îl va folosi pentru a-şi tăia gâtul. Având în vedere comportamentul individului, dar şi faptul că acesta se afla în stare avansată de ebrietate, poliţiştii au decis să îl transporte la Institutul de Psihiatrie „Socola“.

„Pe traseul parcurs către unitatea medicală, inculpatul a devenit foarte violent şi, la un moment dat, sărind peste poliţistul local din stânga sa, s-a izbit cu capul de geamul lateral stânga al autospecialei de poliţie, fără a provoca distrugeri autoturismului ori leziuni integrităţii sale corporale, după care i-a ameninţat cu moartea şi cu acte de violenţă pe ceilalţi doi poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Miroslava“, se arată în referatul prin care Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a cerut şi obţinut arestarea preventivă a bărbatului. La un moment dat, bărbatul chiar a reuşit să îi agreseze pe unul dintre poliţişti, lovindu-l cu cotul. În tot acel timp, a continuat să spună că îi va omorî pe poliţişti. În cele din urmă, individul a fost internat la „Socola“ şi, a doua zi, a fost pus sub urmărire penală.

Cazul de agresiune asupra oamenilor legii nu este singular, iar în ultima vreme acestea chiar s-au înmulţit, posibil şi pe fondul restructurărilor din ultimii ani a posturilor rurale de poliţie. Astfel, nu mai târziu de ieri, „Ziarul de Iaşi“ a relatat cazul unui poliţist din Oţeleni care a fost bătut de un tânăr chiar în faţa postului, din cauza unui dosar penal mai vechi.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii