Goodbye, America! România a rămas fără jucătoare în proba de simplu de la US Open

luni, 02 septembrie 2019, 01:43
4 MIN
 Goodbye, America! România a rămas fără jucătoare în proba de simplu de la US Open

 

Sorana Cîrstea este ultima româncă eliminată de pe tabloul de simplu la US Open.Bianca Andreescu o va întâlni pe Taylor Towsend. Ashleigh Barty a părăsit şi ea turneul. Simona Halep şi Horia Tecău au renunţat la dublu mixt

România a rămas fără jucătoare în proba de simplu de la US Open. Sorana Cîrstea (106 WTA) a fost învinsă şi ea în turul III de către aceeaşi Taylor Townsend (161), americanca aceea care a eliminat-o şi pe Simona Halep. Taylor Townsend a prestat acelaşi joc de lângă fileu, ca în cu Simona, a servit la fel de bine şi a arătat aceeaşi încredere, Sorana Cîrstea a pus accent pe agresivitatea la retur, mai ales pe serviciul al doilea al adversarei, a încercat să rupă ritmul cu scurte, să lobeze mingea peste adversară, a dat tare în Townsend când aceasta venea la fileu sau a pasat-o şi americanca a mai ratat voleuri. Din nefericire, lucrurile bune făcute de jucătoarea română nu au ţinut decât zece game-uri. Sorana şi-a pierdut concentrarea şi a greşit mult. Sorana a condus cu 2-0 în primul set, după un break în game-ul al doilea. Au urmat alte trei jocuri în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul. Townsend a oprit această serie la 2-3 şi meicul a continuat cu serviciul până la 5-5, când americanca a reuşit un nou break, după o dereglare totală a evoluţiei Soranei Cîrstea. La rândul ei, Cîrstea a pus capăt seriei de patru game-uri pierdute la rând abia la 0-2, în setul secund. Jucătoarea de 23 de ani a început setul secund cu break, l-a dublat la 4-2 şi a încheiat meciul cu 6-2, după o oră şi 27 de minute de joc. 

Într-un fel, Taylor Townsend, n-a scăpat încă de românce, ea urmând a o întâlni în optimi pe canadianca Bianca Andreescu. Ea s-a calificat pentru prima dată în optimile de finală ale unui turneu de Grand Slam, după un meci care a durat o oră şi 32 de minute cu redutabila daneză Caroline Wozniacki (19 WTA), scor 6-4, 6-4. Japoneza Naomi Osaka, lider mondial, a reuşit să depăşească clar, scor 6-3, 6-0 pe „minunea” de 15 ani, Cori Gauff (140), în 65 de minute. Tot în optimi a primit acces şi Kristie Ahn, locul 141 mondial, care a învins-o pe letona Jelena Ostapenko, scor 6-3, 7-5.Programul optimilor feminine arată astfel: Naomi Osaka (Japonia) – Belinda Bencic (Elveţia); Donna Vekic (Croaţia) – Julia Goerges (Germania); Taylor Townsend (SUA) – Bianca Andreescu (Canada); Kristie Ahn (SUA) – Elise Mertens (Belgia); Elina Svitolina (Ucraina) – Madison Keys (SUA); Johanna Konta (Marea Britanie) – Karolina Pliskova (Cehia); Serena Williams (SUA) – Petra Martic (Croaţia); Wang Qiang (China) – Ashleigh Barty (Australia). Ultimul meci menţionat a fost, de fapt, prima optime disputată. Jucătoarea chineză (18 WTA) a învins pe favorita numărul 2 cu 6-2, 6-4.

La dublu, cuplul Raluca Olaru/ Yang Zhaoxuan (România/China) a trecut de primul tur, învingând cu scorul de 6-2, 3-6, 6-3, echipa americană Jennifer Brady/Alison Riske. În turul următor, însă, Raluca şi colega ei au fost învinse de perechea Ludmîla Kicenok/Jelena Ostapenko (Ucraina/Letonia), cap de serie numărul 14, scor 3-6, 4-6. Monica Niculescu şi rusoaica Margarita Gasparian au fost învinse de către perechea Viktoria Azarenka/Ashleigh Barty (Belarus/Australia, nr. 8), scor 6-4, 1-6, 1-6.

La dublu masculin, echipa Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 5, a părăsit turneul, fiind învinsă de perechea franceză Jérémy Chardy / Fabrice Martin, cu scorul de 6-7, 2-6. În schimb, s-a calificat cuplul inedit format din Marius Copil şi australianul Nick Kyrgios. Ei au trecut în runda inaugurală de perechea Marcus Daniell/Ken Skupski (Noua Zeelandă/Marea Britanie), scor 6-7, 7-5, 7-6, după două ore şi 19 minute de joc.

Eliminarea Simonei Halep şi lui Horia Tecău a condus la decizia celor doi constănţeni de a ser retrage din proba de dublu mixt. A rămas pe tablou Raluca Olaru, împreună cu croatul Franko Skuhor, care au debutat cu succes, depăşind cuplul Lucie Hradecka/Artem Sitak (Cehia/Noua Zeelandă), scor 6-4, 7-5, după o oră şi 25 de minute.

Optimi în proba de simplu masculin: Novak Djokovic (Serbia) – Stanislas Wawrinka (Elveţia); Dominik Koepfer (Germania) – Daniil Medvedev (Rusia); Roger Federer (Elveţia) – David Goffin (Belgia); Grigor Dimitrov (Bulgaria) – Alex De Minaur (Australia); Andrei Rublev (Rusia) – Matteo Berrettini (Italia);Gaël Monfils (Franţa) – Pablo Andujar (Spania); Alexander Zverev (Germania) – Diego Schwartzman (Argentina); Marin Cilic (Croaţia) – Rafael Nadal (Spania)

 

Comentarii