Grecia: Cele mai ridicate temperaturi pentru luna martie din ultimii douăzeci de ani

joi, 28 martie 2024, 10:12
1 MIN
 Grecia: Cele mai ridicate temperaturi pentru luna martie din ultimii douăzeci de ani

Cele mai ridicate temperaturi pentru luna martie din cel puţin ultimii douăzeci de ani au fost înregistrate miercuri în majoritatea regiunilor din Grecia, potrivit Proto Thema, citat de Rador Radio România.

La Atena, în suburbia Gazi, termometrul a depăşit recordul din 31 martie 2009 care era de 25 de grade, ajungând la 25,3 grade, iar în Creta temperatura a depăşit 30 de grade în multe zone, ajungând chiar şi la 32 de grade. Potrivit directorului pentru cercetare la Observatorul Astronomic din Atena, Kostas Lagouvardos, este vorba de temperaturi care ating sau chiar depăşesc recordurile pentru luna martie, iar temperatura medie a lunii va creşte şi mai mult întrucât în ultimele trei zile ale lunii se vor înregistra temperaturi de asemenea peste normalul perioadei.

„Din iulie (anul trecut) încoace se înregistrează luni mai calde decât media normală”, subliniază Lagouvardos. Cu excepţia zonelor din nordul Greciei unde termometrul nu a depăşit miercuri media valorilor normale pentru această perioadă, în restul zonelor căldura s-a situat la niveluri anormale.

La temperaturile ridicate se adaugă prezenţa unui val de praf african care a făcut ca în multe zone atmosfera să fie sufocantă. Condiţiile meteo din zilele următoare favorizează transportul acestui val de praf din Africa.

Vezi mai multe detalii pe hotnews.ro

Comentarii