Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

luni, 19 aprilie 2021, 01:50
4 MIN
 Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Poliţiştii din Argeş au ratat încă odată să arate că ştiu meserie şi că îşi merită lefurile frumuşele şi mai ales pensiile speciale. Ce s-a întâmplat de fapt? Vineri, un beţiv nu voia să părăsească terasa unui local din Autogara Sud-Piteşti unde tocmai luase foc o friteuză. Poliţia a intervenit extrem de brutal şi pur şi simplu i-a rupt gâtul scandalagiului. Rezultatele preliminare ale autopsiei arată „că moartea a fost violentă, survenită în urma unui politraumatism, iar cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică, prin comprimarea părţilor moi ale gâtului şi ale toracelui”. Nu există nici un dubiu că „miliţienii” au acţionat disproporţionat faţă de gravitatea momentului. În loc să găsească o cale mai puţin violentă pentru a-l scoate pe cel recalcitrant din restaurant, ei au sărit pe el, la propriu, şi i-au curmat viaţa. Asta este trista realitate.

Un caz asemănător s-a petrecut în urmă cu doi ani la Suceava. La un spectacol de muzică populară, un bărbat de circa 50 de ani a atins indecent o fată de 12 de ani. Tătăl a raportat cazul Jandarmilor, iar aceştia l-au imobilizat pe agresor şi i-au aplicat o doză letală de spray lacrimogen. Bărbatul a decedat la spital în urma insuficienţei cardio-respiratorii. Este exact la fel ca-n Piteşti. Nu este nici o deosebire. Intervenţia mult prea brutală a Poliţiei a mai făcut o victimă. Nu s-a ţinut cont de gravitatea faptelor, de posibilitatea infractorului de a se apăra sau de a găsi o metodă mai puţin traumatizantă de intervenţie. În ambele cazuri, atât cel de la Piteşti, cât şi cel de la Suceava, poliţiştii şi jandarmii erau mai mult decât îndreptăţiţi să intervină. Problema lor este că au ales o metodă de intervenţie extrem de brutală. Practic, nu au nici o scuză. Nici una.

Un alt caz în care poliţiştii au făcut victime este cel din Oneşti. Acolo, în loc să intervină, să încerce să-l anihileze pe criminal, oamenii legii, dacă le putem spune aşa, s-au comportat ca nişte laşi. Au dat din colţ în colţ până inevitabilul s-a produs. În loc să încerce o intervenţie fermă, în forţă sau chiar să se folosească de un lunetist au stat pe margine până ce criminalul le-a luat gâtul celor doi muncitori sechestraţi. Asta după multe ore „lungi” în care au încercat să negocieze cu el. După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti. Se pare că nu există cale de mijloc, nu există mijloace, iar cei trimişi să intervină sunt incompetenţi, neinstruiţi sau nu acţionează în funcţie de gravitatea faptelor din teren.

Practic se observă că intervin neadecvat aproape de fiecare dată când sunt puşi în faţa unei situaţii concrete. Să nu uităm de negocierile cu interlopii de anul trecut sau de faptul că în septembrie 2020 nouă poliţişti, pardon miliţieni, au torturat două persoane din Bucureşti fiindcă le-au prins fără mască. Unul dintre bărbaţi după ce a fost bătut crunt a fost abandonat pe un câmp, iar celălalt lăsat pe o stradă întunecată. Asta este faţă hidoasă a Poliţiei Române, este faţa pe care şefii de la Bucureşti se chinuie să o fardeze, să arate cât de cât uman. Nu toţi poliţiştii sunt aşa. Să fie limpede! Sunt angajaţi din sistem competenţi şi bine pregătiţi. De multe ori, faptele lor trec nemeritat în anonimat. Ideea este că intervenţiile ratate sau agresiunile atrag atenţia publicului şi trebuie mediatizate şi mai ales sancţionate drastic. Nu odată cei vinovaţi au fost făcuţi scăpaţi şi au fost trimişi la pensie. Da, la pensie şi nu la una obişnuită, ci la una specială. Este premiul pentru că au rupt gâtul unor beţivi, au omorât un pervers,  au torturat persoane care nu purtau mască sau au amendat bunicuţe ce vindeau pătrunjel la colţul străzii. Fiindcă în ultimul timp s-a tot vorbit de mafie, fără însă a se indica vreun nume sau prenume, putem spune fără să greşim prea mult că asta este de fapt adevărata mafie. Mafia de stat!

Comentarii