Advertorial (P)

Hai la mare cu trenurile soarelui

marți, 16 iulie 2019, 08:37
2 MIN
 Hai la mare cu trenurile soarelui

Vara a inceput in forta, asa ca turistii din toata tara au inceput sa isi pregateasca bagajele pentru litoral sau cel putin sa isi planuiasca perioada in care vor pleca la mare. Pentru cei care nu au masina personala sau care nu vor sa o foloseasca pentru a se deplasa spre mare, varianta cea mai avantajoasa este deplasarea cu trenul. Ar fi bine ca acestia sa se informeze corect cu privire la mersul trenurilor la zi pentru a putea sa isi cumpere bilete din timp si, astfel, sa evite sa ramana fara locuri. Ca in fiecare vara, CFR Calatori lanseaza programul „Trenurile Soarelui” pentru a usura accesul tuturor cetatenilor spre litoral.

Programul se desfasoara in perioada 14/15 iunie 2019 – 8/9 septembrie 2019, adica pe durata intregului sezon estival. Acesta prevede suplimentarea numarului de trenuri care fac legatura dintre toate zonele tarii si litoralul Marii Negre, precum si cu Delta Dunarii. Astfel, cei care vor sa ajunga pe litoral vor avea peste 40 de variante de calatorie cu trenul.

Sunt puse la dispozitie 22 de trenuri directe – 11 tur si 11 retur – care fac legatura dintre principalele orase din tara si Constanta/Mangalia. Majoritatea dintre acestea vor trece si prin Bucuresti, exceptie facand doar 3 trenuri tur si 3 retur care nu vor traversa capitala in drum spre mare.

Cei care pleaca din Bucuresti spre mare au la dispozitie 16 variante. Dintre acestea, 7 trenuri ajung pana la Mangalia, trecand prin fiecare statiune, iar celelalte 9 se vor opri la Constanta. Acelasi program se aplica si pentru calatoria de intoarcere. In mod normal, calatoria cu trenul Inter Regio inre Bucuresti si Constanta ar trebui sa dureze 1 ora si 58 de minute.

Daca nu vreti la mare, dar vreti sa ajungeti in Delta Dunarii, initiativa CFR va ajuta cu 2 trenuri directe – 1 tur si 1 retur – care fac legatura zilnic intre Bucuresti Nord si Tulcea Oras si retur. De asemenea, zilnic, 2 trenuri directe vor transporta calatori intre Medgidia si Tulcea si alte 2 trenuri vor face drumul retur, intre Tulcea si Medgidia.

Asadar, indiferent de orasul din care vreti sa plecati spre mare, veti putea profita de programul special al trenurilor valabil pe timpul verii. Este recomandat sa va achizitionati biletele de calatorie din timp mai ales daca vreti sa plecati intr-un weekend pentru ca la sfarsitul saptamanii cererea de bilete este foarte ridicata. De asemenea, trebuie sa stiti ca veti beneficia de reduceri considerabile daca veti cumpara biletele online sau cu cel putin 21 de zile inainte de plecare.

 

 

Comentarii