De Business

Punem punctul pe știi

Hale de lactate și măcelării din Iași, închise după un control al ANPC

vineri, 29 mai 2020, 10:00
1 MIN
 Hale de lactate și măcelării din Iași, închise după un control al ANPC

Hala de lactate din Piața Alexandru cel Bun, cât și cea din Piața Nicolina au fost închise ieri după un control drastic făcut de comisarii Autorității pentru Protecția Consumatorului (ANPC) și Oficiului pentru Protecția Consumatorilor (OPC) Iași. Producătorii nu aveau spaţii adecvate păstrării produselor lactate, expunere adecvată sau condiţii igienico-sanitare specifice. 

Nereguli au fost găsite și la câteva măcelării din cele două piețe. Carnea era depozită în vitrine de prezentare foarte vechi, neigienizate, ruginite, ceea ce ar fi putut aduce grave prejudicii de sănătate consumatorilor. În urma neregulilor constatate, echipele mixte de comisari au decis "să pună lacătul pe ușă" la două măcelării din Piața Alexandru cel Bun și la una din Piața Nicolina.

Pentru reluarea activității acestor comercianți, Primăria municipiului Iași va trebui să elaboreze un plan de măsuri pentru remedierea deficiențelor găsite de inspectori, pentru buna desfăşurare a actului de comerţ cu respectarea consumatorului ieșean.

Nici magazinul chinezesc din Nicolina nu a scăpat de controlul comisarilor ANPC și OPC Iași. Printre abaterile constatate se numără deficienţe de informare la textile fără compoziţie fibroasă în limba română, copiere de marcă, jucării fără avertismente în limba română ori lipsa marcajului de conformitate CE, astfel că punctul comercial a fost închis.

Comentarii